Eestis kooliteed alustavatele pagulaslastele makstakse ühekordset koolitoetust

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Õpilased.
Õpilased. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Pagulasabi maksab kõikidele Eestis esimest korda kooliteed alustavatele rahvusvahelise kaitse või ajutise kaitse saanud kooliealistele lastele ühekordset koolitoetust 50 eurot.

Toetuse eesmärk on aidata pagulastaustaga lapsi esmaste kooliga seotud kulutuste tegemisel. Ühekordne toetus vääringus 50 eurot lapse kohta makstakse välja lapsevanema või eestkostja pangakontole taotluse alusel.

«Sõjapõgenik olla ei ole kunagi lihtne: olles kaotanud kogu oma senise elu, on uude keskkonda sisseelamine ja uue elu alustamine keeruline ka lapsel. Rahapõhine toetus annab võimaluse perel ise otsustada ning soetada just seda, mida kooli minemiseks lapsel kõige enam vaja,» ütles Eesti Pagulasabi tugiteenuste juht Anu Viltrop.

Ühekordse toetuse taotlemiseks tuleb Eesti Pagulasabi kodulehel täita taotlusvorm (saadaval eesti, ukraina, vene, inglise keeles). Taotlus tuleb esitada koolilapse vanema või eestkostja poolt ning see makstakse taotleja pangakontole välja kümne tööpäeva jooksul. Taotluse esitamise hetkel peab laps olema kooli vastu võetud.

Eelmise nädala lõpu seisuga oli haridus- ja teadusministeeriumi andmetel jõudnud üle Eesti põhikooli, gümnaasiumisse ja kutsehariduskooli ligi 2000 Ukraina sõjapõgenikust last.

Koolitoetusi makstakse Eesti inimeste poolt tehtud annetuste abil. Lisaks koolitoetuste andmisele hakkab Eesti Pagulasabi koostöös partneritega pakkuma erinevaid grupinõustamisi ning psühholoogilist nõustamist siia saabunud Ukraina sõjapõgenikele. Samal ajal jätkatakse ka käimasolevaid nõustamisteenuseid ning pikaajaliste majutuspakkumiste vahendamist.

Eesti Pagulasabi on alates 2015. aastast jaganud koolitarvikuid ning koolitoetust iga kooliaasta alguses ka Ida-Ukraina rindelähedaste elanike lastele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles