IRL ja rohelised alustasid koostööd

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi kommid.
IRLi kommid. Foto: Toomas Huik

Täna kogunes esimest korda IRLi ja Erakond Eestimaa Rohelised (EER) koostöönõukogu, mille ülesanne on alustada kahe erakonna koostööd Eestile olulistes küsimustes.

IRL on parlamendierakonnana avatud roheliste ettepanekutele, mis sobivad erakonna programmi ja eesmärkidega ning on valmis viima neid riigikogu tasandile. IRL on huvitatud roheliste seisukohtade lähemast tundmaõppimisest, eriti keskkonnapoliitikat puudutavate seaduseelnõude arutelude kontekstis, teatas erakonna pressiesindaja.

Kahe mitmeid maailmavaatelisi sarnasusi omava erakonna vahel on kavas alustada tihedat mõttevahetust Eesti elukeskkonna jätkusuutliku arengu, keskkonnapoliitika, energiamajanduse vallas ning muudes küsimustes.

Täna moodustati koostöönõukogu delegatsioonid ja arutati erakondade vahelise koostöö üle.

IRLi poolt kuulub delegatsiooni IRL peasekretär Priit Sibul, Riigikogu Keskkonnakomisjoni esimees Tõnis Lukas, regionaalminister Siim Kiisler ja IRLi eestseisuse liige Eerik-Niiles Kross.

Roheliste poolt kuuluvad koostöönõukokku erakonna esimees Aleksander Laane, endine riigikogu liige Valdur Lahtvee ning erakonna juhatuse liikmed Olev-Andres Tinn ja Andrei Gudim.

Koostöönõukogus lepiti kokku regulaarsetes koosolekutes, käsitletavad teemad ja järjekord. Kahe nädala pärast toimuval järgmisel koostöönõukogu istungil arutatakse taastuvenergia ja Eesti energiajulgeoleku problemaatikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles