Rootsi kuningas avalikustab lapselapse nime täna

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonprintsess Victoria ja prints Daniel pisitütrega. Foto pandi üles kuningakoja koduleheküljele Facebookis.
Kroonprintsess Victoria ja prints Daniel pisitütrega. Foto pandi üles kuningakoja koduleheküljele Facebookis. Foto: SCANPIX

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf avalikustab täna tütretütre nimed, hüüdnimed ja tiitli.

Kroonprintsess Victoria ja prints Danieli eile varahommikul ilmavalgust näinud tütar saab vähemalt kolm eesnime.

Kihlvedude esikolmiku moodustavad Alice, Desirée ja Sophia, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Pärastlõunal korraldatakse kuningalossi kirikus pidulik jumalateenistus. Victoria ja väike printsess sellel ei osale, küll aga oodatakse sinna prints Danieli.

Lapse ristimistseremoonia kuupäeva pole teatatud.

Väikse printsessi ristivanemateks on kuluaarides pakutud välja Taani kroonprints Frederikki ja Norra kroonprints Haakonit, kuna Victoria on nende mõlema esiklapse ristiemaks.

Õukonnaekspert Kjell Arne Totland rääkis Norra ajalehele Verdens Gang, et suure tõenäosuse järgi saavad Norra, Rootsi ja Taani kuningakoja liikmetest üksteise laste ristivanemad.

Totlandi sõnul on võimalik, et üheks ristiemaks nimetatakse Norra kroonprintsess Mette-Marit. Samasuguse otsuse langetasid Frederik ja kroonprintsess Mary, kes valisid Mette-Mariti oma poja Christiani ristiemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles