FOTOD ⟩ Mustamäel relvataoliste esemetega vehkinud mehed peeti kinni (2)

Copy

Häirekeskus sai kell 16 teate, et Tallinnas Pöörise 14 aadressil vehkisid kaks meesterahvast aknal relvataoliste esemetega. Praeguseks on mehed kinni peetud.

Politsei reageeris sündmusele suurte jõududega. Kell 17.30 ajal peeti majas kinni 36-aastane mees ja 46-aastane mees. Nende juurest leiti optilise sihikuga õhupüss. Mis põhjusel alkoholi tarvitanud mehed akna peal õhkrelvaga vehkisid, selgub alustatud süüteomenetluses.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Indrek Aru sõnul reageerib politsei tõsiselt igale relvaga sündmusele ning inimeste hirm avalikus ruumis relvataolist eset nähes on mõistetav.

«Kaugemalt vaadates ei ole võimalik aru saada, kas tegemist on mängu-, õhk- või päris tulirelvaga. Seega on ka politsei valmis relvataolise esemega vehkijate kinnipidamiseks kasutama kõiki seadusega lubatud võimalusi. Praeguseks ei ole ükski selline sündmus kellegi jaoks kurvalt lõppenud, kuid selliste sündmuste jätkudes on ainult aja küsimus, millal politsei on sunnitud analoogses situatsioonis relvataolise esemega vehkija kinnipidamiseks kasutama relva,» rääkis Aru.

Politseiniku sõnul peaksid inimesed arvestama ka praegust ärevat julgeolekuolukorda Euroopas ja meie piiride lähistel ning relvataoliste esemetega vehkimine ei ole mõistlik ei kaasinimeste ega enda turvalisuse huvides.

«Tänane sündmus Mustamäel ja kaks eelmisel nädalal Põhja-Tallinnas stardipüstoliga toimunud paugutamist näitavad, et relvataolised esemed on Eestis liiga kergelt kättesaadavad. Politsei on varasemalt soovitanud kaaluda õhkrelvade teist värvi värvimist, relvade registreerimist või müügi piiramist ning tundub, et selleteemaline debatt ühiskonnas on taas vajalik,» lausus Aru.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles