Rootsi kuningas teatas väikse printsessi nime

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf (taga keskel) tegi tütretütre nime avalikuks valitsuse tänasel eriistungil. Kuninga paremal käel istub värske onu ehk prints Carl Philip.
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf (taga keskel) tegi tütretütre nime avalikuks valitsuse tänasel eriistungil. Kuninga paremal käel istub värske onu ehk prints Carl Philip. Foto: SCANPIX

Rootsi väike printsess, kelle emaks on kroonprintsess Victoria ja isaks prints Daniel, saab nimeks Estelle Silvia Ewa Mary.

Tütretütre nime tegi avalikuks kuningas Carl XVI Gustaf, vahendas Expresseni võrguväljaanne.

Printsess Estelle saab omale Östergötlandi hertsoginna tiitli.

Väikse printsessi nimes on olemas mõlema vanaema eesnimed. Silvia on teatavasti Victoria ema nimi, Ewa aga Danieli ema nimi.

Mary on Taani kroonprintsessi nimi ja see võib olla vihjena talle kui tulevasele ristiemale.

Estelle’i nimi pole Rootsi kuningakoja jaoks päris uus asi. Seda nime kandis kuningas Oscar II pojapoja ja kuningas Gustaf V vennapoja krahv Folke Bernadotte’i (1895-1948) abikaasa Estelle Romaine Manville (1904-1984).

Printsessi nime ümber käisid palavad vaidlused. Populaarseimate esikolmiku moodustasid Alice, Desirée ja Sophia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles