NÄDALA PERSOON ⟩ Johanna-Maria Lehtme: teadsin, et ukrainlased on võimas rahvas. Aga et nii võimas! (2)

Priit Pullerits
Copy
Slava Ukraini juht Johanna-Maria Lehtme sel nädalal kolm päeva enne ärasõitu Ukrainasse. «Ukraina inimestel on mingi eriline vägi. Eriline vägi! Seda ei saa kirjeldada. Sa kas tunnetad seda või ei tunneta,» ütleb ta.
Slava Ukraini juht Johanna-Maria Lehtme sel nädalal kolm päeva enne ärasõitu Ukrainasse. «Ukraina inimestel on mingi eriline vägi. Eriline vägi! Seda ei saa kirjeldada. Sa kas tunnetad seda või ei tunneta,» ütleb ta. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu liikmed ei olnud eelmisel nädalal ülivõrdes kiitusega kitsid. Selle teenis Johanna-Maria Lehtme, kes rääkis Riigikogu istungisaalis neile mõtlemapanevalt, mismoodi on tema juhitav ühendus Slava Ukraini aidanud Venemaa rünnatavat Ukrainat, ja palus, et riik aitaks tal Ukrainat veelgi paremini aidata. Sest tegelikuks abiks ei piisa sõnadest. Erinevalt poliitikuist, eriti Lääne-Euroopas, kelle sõnadest pole suuremat abi, on Slava Ukraini abistanud Ukrainat päris asjadega. Näiteks poolesaja kiirabiautoga ning tuhandete elupäästvate meditsiinitarvikutega.

Sel neljapäeval, päev enne järjekordset reisi Ukrainasse, millega Lehtmel on ka tihe perekondlik side, rääkis ta muu seas sellest, kuidas ukrainlased vastu peavad ning mis vea tegi Venemaa, kui valis Ukraina enda vastaseks.

2015. märtsis olid teil hoopis teistsugused mured, kui küsisite sotsiaalmeedias, millal küll tuleb müüki aprillikuu British Vogue. Mis pilguga tollastele muredele nüüd tagasi vaatate?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles