Merle Jäägerit rõõmustab, et Eestis soositakse regionaalkeelte rääkimist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Jääger.
Merle Jääger. Foto: Sille Annuk

Näitlejanna ja muusik Merle Jääger ütles vabariigi aastapäeva vastuvõtul, et ta tunneb heameelt selle üle, kuidas riik soosib Eesti põliste regionaalkeelte rääkimist ning kuidas ka nende keelte rääkijad on hakanud oma keelt taas väärtstama.

«Mul on siiralt hea meel, et inimesed, kes ei pärine kirjakeelsest keskkonnast – setod, võrokesed, mulgid, kihnlased – on hakanud oma keelt väärtustama ja meie riik lubab neil seda teha,» vahendab ERR Uudised Jäägeri sõnu.

«Aitab neil trükkida aabitsaid ja ei astu vahele selle teemaga, et oi-oi, koolis ei tohi omavahel toda keelt kõnelda,» selgitas näitlejanna.

«Eesti keel on maailmas ka väga väike keel, aga kui palju meil on tegelikult omal ajal olnud erinevaid murdeid, kui palju tegelikult neist on ära kadunud. Ma lihtsalt arvan, et võib-olla on eesti keel mõnevõrra vaesunud tänu sellele, et inimesed osasid murdeid lihtsalt enam ei räägi,» arvas Jääger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles