Zelenskõi sõnul saatis Pelosi visiit jõulise sõnumi

Copy
Nancy Pelosi ja Volodõmõr Zelenskõi Kiievis kätlemas.
Nancy Pelosi ja Volodõmõr Zelenskõi Kiievis kätlemas. Foto: Stringer/Scanpix

President Volodõmõr Zelenski ütles pühapäevaõhtuses pöördumises, et USA esindajatekoja spiikri Nancy Pelosi visiit Kiievisse saatis raskel ajal võimsa toetussõnumi.

Zelenskõi sõnul hõlmas kohtumine Pelosiga arutelusid Ukraina kaitsetarnete, rahalise toetuse ja Venemaa vastaste sanktsioonide üle.

Pelosi tegi laupäeval ette teatamata visiidi Kiievisse ja kohtus Ukraina presidendi Zelenskõiga. Pelosi on kõrgeim USA riigitegelane, kes on külastanud pärast sõja puhkemist Ukrainat, tema visiit rõhutab USA toetust Ukrainale võitluses Vene agressiooni vastu.

Zelenskõi ütles, et ukrainlased on tänulikud kõigile partneritele, kes saadavad nii tähtsaid ja võimsaid toetussignaale, kui «külastavad meie pealinna nii raskel ajal».

Pelosi sõitis Kiievist edasi Poolasse, kus kohtus pühapäeval president president Andrzej Duda ja teiste kõrgete ametiisikutega.

Poola on alates Venemaa kallaletungist Ukrainale 24. veebruaril võtnud vastu üle kolme miljoni sõjapõgeniku.

«Ootame võimalust tänada oma Poola liitlasi nende pühendumuse ja pingutuste eest,» ütles Pelosi enne Varssavisse suundumist Poola kaguosas korraldatud pressikonverentsil.

USA delegatsioon arutas kolmetunnisel kohtumisel presidendi Zelenskõi ja tema administratsiooniga sanktsioone ning relva- ja humanitaarabi. Delegatsiooni kuulunud esindajatekoja luurekomitee juht Adam Schiff kinnitas, et luureinfo jagamine USA ja Ukraina vahel jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles