Terviseameti juhina asub tööle Birgit Lao

BNS
Copy
Birgit Lao.
Birgit Lao. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Terviseameti peadirektorina asub esmaspäevast tööle sihtasutuse Innove endine juht ja hariduse erisaadik Birgit Lao.

«Terviseamet on viimastel aastatel läbi teinud keerulise kriisiperioodi ja seoses riigireformiga seisab ees samuti unikaalne periood. Muutuste ja liitmiste faasis saan olla juht, kes seotud osapooli kokku toob ja kaasab – nii saame tagada parimad teenused ühiskonnale ning luua organisatsiooni, mis toob kokku erinevate valdkondade suurimad tugevused,» ütles Birgit Lao.

Birgit Laol on mitmekülgne juhtimiskogemus haridusvaldkonnast. Hariduse erisaadikuna oli tema ülesanne vedada Eesti hariduse turundust ja eksporti. 2014. aastast juhtis Lao sihtasutust Innove, mis ühines 2020. aastal haridus- ja noorteametiga. 2006. kuni 2014. aastani töötas Birgit Lao haridus- ja teadusministeeriumis tõukefondide osakonna asejuhatajana ning analüüsiosakonna juhatajana. Birgit Laol on bakalaureusekraad Tartu ülikoolis õigusteadustes ning Euroopa õpingute magistrikraad Tartu ülikoolist. Praegu õpib ta Oulu ülikoolis haridusettevõtluse magistriõppes.

Riigikantselei juures tegutsev avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjon kuulutas avaliku konkursi terviseameti peadirektori ametikoha täitmiseks välja mullu novembris. Avaliku teenistuse tippjuhi teenistusaeg kestab viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles