Väliskomisjon vaeb Rootsis julgeolekuolukorda (1)

BNS
Copy
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Sander Ilvest

Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon viibib kolmapäeval ja neljapäeval visiidil Rootsis, et arutada julgeolekuolukorda ja julgeolekualase koostöö tugevdamist.

Väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on Rootsi parlamendis, aga ka kaitse- ja välisministeeriumis toimuvate kohtumiste põhiteemaks muutunud julgeolekuolukord ja sellest tulenevad otsused. «Kohtumiste läbivaks jooneks on küsimus, mida saame veel teha, et toetada Ukrainat sõjas Venemaaga. Ukraina võidule aitamine on praegu meie kõigi kõige olulisem ülesanne,» ütles ta.

Kohtumistel arutatakse Eesti ja Rootsi omavahelist koostööd ja selle tugevdamist ka parlamentaarsel tasemel. Samuti räägitakse olulise teemana Rootsis kõigi parlamendierakondade osalusel toimuvast debatist NATO-ga liitumise üle.

«Viimaste nädalate debatt Rootsi võimaliku NATO-ga liitumise osas näitab, kui oluliselt on Venemaa agressioon Ukrainas mõjutanud Läänemere piirkonna julgeolekut,» ütles Mihkelson.

Väliskomisjoni esindus kohtub kolmapäeval Rootsi parlamendi spiikri Andreas Norléni ning Riksdagi väliskomisjoni, riigikaitsekomisjoni ja NATO Parlamentaarse Assamblee liikmetega. Neljapäeval kohtub delegatsioon kaitseminister Peter Hultqvisti ja Rootsi Välispoliitika Instituudi juhi Jakob Hallgreniga, samuti on komisjoni liikmetel plaanis kohtumine välisministeeriumis. Rootsis elavate eestlaste tegevusest räägivad saadikud Rootsi Eestlaste Liidu juhi Sirle Söödiga.

Neljapäeva õhtuni kestval visiidil osalevad väliskomisjoni juhtiv Marko Mihkelson, aseesimees Raivo Tamm ning liikmed Henn Põlluaas, Valdo Randpere, Mailis Reps ja Indrek Saar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles