Ukraina päevik tõi Igor Tarole Facebookis ajutise piirangu (27)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Igor Taro, Põlva vallavolikogu liige
Igor Taro, Põlva vallavolikogu liige Foto: Mati Määrits

Ukraina sõjast oma Facebooki kontol päevikut pidava Igor Taro (Eesti 200) konto suleti täna ajutiselt.

Taro selgitas Postimehele, et tõepoolest kaevati tema viimase Ukraina-teemalise postituse kui väidetava vihakõne peale. Ta sai kontole 24 tunniks kasutamispiirangud ning postitus peideti.

«24-tunnine piirang võib esmapilgul tunduda ju leebe,» sõnas Taro, kuid juhtis siis tähelepanu asjaolule, et tema postitusi on ka varem alusetult raporteeritud ja alati on karistus rangemaks läinud. Esimene kord, kui vihakõne eest tema peale kaevati, võeti kõik piirangud pärast Taro esitatud vaidlustust maha.

Märk aga paistis süsteemi alles jäävat, sest järgmisel korral jäid konkreetsemad, kuigi leebed ning Facebooki kasutamist otseselt mitte pärssivad piirangud veel peale. Ja nüüd, kolmandal korral, järgnes 24-tunnine piirang.

Esialgsele kiirvaidlustusele sai Taro Facebookilt ka kiire vastuse, kus märgiti, et tegu ikkagi oli vihakõnega. Tarol oli võimalus ka põhjalikumaks vaidlustuseks, ta kasutas sedagi, kuid põrkus siis omamoodi kentsakale takistusele: nimelt pidi vaidlustust esitades märkima, mis keeles postitus tehti, kuid eesti keelt valikus polnud.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles