GRAAFIKUD ⟩ Keskerakond oli laenuvõtmise äärel

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eelmise kümnendi alguses olid Keskerakonna hiilgeajad endise erakonnajuhi Edgar Savisaare idarahaskandaalist hoolimata: 2013. aastal avati Ülemiste liiklussõlm, kerkis Ülemiste vanake. Jagati pirukaid ja korraldati autokolonn.
Eelmise kümnendi alguses olid Keskerakonna hiilgeajad endise erakonnajuhi Edgar Savisaare idarahaskandaalist hoolimata: 2013. aastal avati Ülemiste liiklussõlm, kerkis Ülemiste vanake. Jagati pirukaid ja korraldati autokolonn. Foto: Andres Haabu

Aastaid kestnud vaidluse saaga sai punkti eile, kui Keskerakond tagastas kunagisele reklaamipartnerile 843 000 euro suuruse keelatud annetuse. Küll aga on erakonna ladvikule selge, et pärast pea miljonieurost väljaminekut tuleb vähemalt mõneks ajaks minna säästurežiimile – ja seda valimiste eel.

Märtsis avaldas riigikohus määruse, millega jäi ringkonnakohtu otsus ja erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) ettekirjutus jõusse. Ehkki Keskerakond lootis makset esialgu ajatada ning maksetähtajaks oli järgmine nädal, suutis erakond summa kokku koguda ja maksis annetuse eile tagasi.

Viimastel aastatel niigi majanduskulusid kärpinud ja töötajaid koondanud erakonnal tuleb püksirihma enamgi pingutada. Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi tõdes, et nende tegevus peab pärast annetuse tagastamist ka edaspidi kokkuhoidlikuks jääma ning nii suure summa tasumine mõjutab ka 2023. aasta riigikogu valimiskampaaniat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles