Aasta ema Aage Õunap: vanemate hool ja armastus annab lapsele jaksu suureks saada (2)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Aage Õunap peab end õnneseeneks: «Meil abikaasaga on oma kodu, terved ja tublid lapsed ning mul on töö, mida ma väga armastan.»
Aage Õunap peab end õnneseeneks: «Meil abikaasaga on oma kodu, terved ja tublid lapsed ning mul on töö, mida ma väga armastan.» Foto: Marko Saarm/Sakala

Tänavune aasta ema tiitel anti lasterikaste perede eest seisjale ja nelja lapse emale Aage Õunapile, kes sai oma isalt kaasa looduse- ja emalt käsitööarmastuse ning kasvatab järeltulijaid ilma vitsata.

Värske tiitliomanik peab ideaalseks sellist päeva, mis kulgeb kindla plaani järgi. «Muidugi ei lähe kõik täpselt nii, nagu ma eelmisel õhtul kirja panen, sest väliseid muutujaid lipsab ikka sisse,» tõdeb ta ja lisab, et kindla kavaga ei kulu aeg mõttetult ning kõige tähtsamad tööd saavad alati tehtud.

Kui Õunapile pakutaks moodsat kleiti, uut kodumasinat või köitvat raamatut, valiks naine kõhklematult viimase. «Loen kindlasti palju vähem, kui mu tütred, ent hindan lugemise aega tõeliselt väärtuslikuks: vaikus, teetass ja küünal seal kõrval, mida veel tahta,» õhkab ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles