Politseinikele autoga otsa sõitnud narkokurjategija pikk vangistus jõustus

BNS
Copy
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Riigikohus täpsustas esmaspäeval narkotehingult tabatuna oma autoga politseinikele meelega otsa sõitnud mehe süüdimõistvat kohtuotsust, kuid jättis talle mõistetud karistuse muutmata.

Riigikohtu kriminaalkolleegium tühistas Tallinna ringkonnakohtu ja Harju maakohtu otsuse osaliselt ühes episoodis, kuid mehe süüditunnistamise mahtu riigikohtu selline otsustus ei muuda.

Mullu novembris jättis Tallinna ringkonnakohus muutmata 26-aastasele Daniil Sauškinile Harju maakohtus mõistetud 10-aastase vanglakaristuse.

Maakohus mõistis mullu detsembris Sauškinile narkokuriteo eest aasta ja kuue kuu pikkuse ning raske tervisekahjustuse tekitamise eest kaheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse ning liitkaristusena moodustus tema karistuseks 10-aastane vangistus.

Kuigi Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Sauškinit politseinikele otsasõidu tõttu mõrvakatses, siis leidis kohus, ei ole tõendatud tema soov politseinikke tappa ning hindas tema süü seetõttu ümber.

Kohtuotsuse jõustumisel arvestatakse tema karistusaega kinnipidamisest 2020. aasta 19. veebruaril.

Kohtus tunnistas Sauškin oma süüd narkokuriteos, kuid eitas süüd mõrvakatses.

Tabati kokaiini müümas

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi oli Sauškin 2020. aasta 19. veebruaril Tallinnas Lasnamäel Kärberi keskuse parklas andmas ostjale edasi kokaiini. Müügitehingust teada saanud kriminaalpolitseinikud asusid teda kinni pidama, kuid ta üritas autoga põgeneda.

Prokuratuuri hinnangul on tõendatud, et Sauškin nägi auto ees seisnud politseinikke ning selle asemel, et peatuda ja alluda politseinike korraldustele, sõitis neile otsa.

«Süüdistatav pidi aru saama, et tema tegudega võivad kaasneda väga rasked tagajärjed. Sel põhjusel on prokuratuuri hinnangul sõiduautoga tahtlikult inimesele otsasõitmine ja seejärel temast üle sõitmine käsitletav tapmiskatsena. Raskendava asjaoluna soovis noormees sündmuskohalt põgeneda süüteo varjamiseks ehk vältimaks enda kinnipidamist suures koguses narkootilise ainega, mistõttu esitati talle süüdistus mõrvakatses,» on prokurör Natalia Miilvee varem öelnud.

Kinnipidamisel leiti Sauškini autost suures koguses narkootikume, samuti leiti narkoaine jääke tema kasutuses olnud korterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles