FOTOD JA VIDEO ⟩ Politsei peatas naise, kes tahtis oma ema pildi pronkssõduri juurde viia (1)

Copy

Pronkssõduri juurde tuli täna kella 15 ajal naine, kellel oli kaasas oma ema pilt. Kuna teda kalmistuväravast läbi ei lastud, siis hakkas naine politseiga sõnelema ega pidurdanud oma emotsioone. Politsei pidas naise kinni. 

Kalmistule tuli hiljem veel üks naine, kellel oli kaasas lähedase foto, kuid pärast vestlemist dialoogipolitseiga peitis naine pildi ära. 

Räägib Põhja prefektuuri operatiivstaabi juht Roger Kumm:

Kella 15.30 ajal liikusid Tallinnas pronkssõduri juurde kaks naist fotodega, millel olevatel inimestel olid rinnas Georgi lindid. Naiste sõnul mälestasid nad fotodega oma II maailmasõjas langenud esivanemaid. Selline tegevus on võrreldav varasematel aastatel toimunud surematu polgu marsiga, mis väljendab Kremli ideoloogiat ja on propagandaaktsioon.

Politsei keelas surematu polgu rongkäigu, kuna sellel on varem kasutatud provokatiivset sümboolikat. Naised kandsid fotosid demonstratiivselt samal teekonnal, kus on varem toimunud rongkäik.

Agressiooni toetav käitumine ja sümboolika on Eestis keelatud. Politseinikud vestlesid naistega, pärast mida oli üks naistest nõus pildid ära panema. Teine naine keeldus koostööst, käitus agressiivselt ega olnud nõus oma andmeid avaldama.

Politseinikud toimetasid ta asjaolude väljaselgitamiseks kinnipidamiskeskusesse ning tema suhtes alustatakse menetlust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles