Uus-Veerenni kvartalisse rajatakse suur avalik pargiala

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Uus-Veerenni tänavate ja pargiala ehitus.
Uus-Veerenni tänavate ja pargiala ehitus. Foto: Merko

Merko rajab Tallinnas Uus-Veerenni kvartalisse üle 8500 ruutmeetri suuruse avaliku pargiala koos lastele mõeldud mänguatraktsioonide ja täiskasvanute puhkealaga.

Uus-Veerenni kvartali ja Vana-Lõuna tänava ääres paiknevate hoonete vahele lisanduv uus park on mõeldud kasutamiseks kõigile ja valmib sel sügisel. Pargiala algab Pille tn kortermajade tagant ning ulatub kuni Lutheri mööblivabriku endise masinasaalini ehk praeguse Äripäeva hooneni.

Pargi on kujundanud KINO Maastikuarhitektid. Sama büroo arhitektid Karin Bachmann ja Mirko Traks on loonud ka Uus-Veerenni esimese etapi eluhoonete sisehoovi lahenduse, mis pälvis 2020. aastal Maastikuarhitektide Liidu aastapreemia.

«Uue haljastuse rajamise kõrval hoiame senist ning kasutame nutikalt ära varasema tööstusmaa kihistust, vaadates alal olemasolevat inimtekkelist materjali nagu asfalt ja betoon ressursina,» selgitas maastikuarhitekt Karin Bachmann.

Lisanduv kokku üle 8500 ruutmeetri suurune avalikuks kasutuseks mõeldud pargiala pakub mitmekesiseid ajaveetmise võimalusi, sealt leiab puhkekohti ja aktiivse mängu võimalusi. Atraktsioonidena on kavandatud kiiged, ronila ja piknikupaigad.

Pargialaga paralleelselt ehitab Merko lõpuni ka kvartalisisese Tiiu tänava. Kui Uus-Veerenni eluhoonete vahetus läheduses asuvate õuealade eest hoolitsevad korteriühistud, siis tänavad ja infrastruktuur ning pargiala antakse pärast valmimist üle Tallinna linnale, kes jääb taristut ja rajatisi hooldama.

Uus-Veerenni arendusala on ligikaudu 12 hektari suurune. Etapiviisiliselt valmivasse kvartalisse tuleb ligi 50 eluhoonet. Tänaseks on elanikud kolinud sisse üle 20 hoonesse ja käimas on 15 hoone ehitus. Kvartalisse on plaanitud ka lasted ja ärihoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles