Transpordi Ametiühing valmistub streigilaineks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühing avaldab täna meelt valitsuse vastu.
Ametiühing avaldab täna meelt valitsuse vastu. Foto: Toomas Huik/Postimees

Alates tänasest hakkab Transpordi Ametiühing koostöös Raudteelaste Ametiühinguga oma liikmeid streigiks ette valmistama, korraldades ühepäevaseid aktsioonikoolitusi Eesti suuremates linnades.

Täna toimub aktsioonikoolitus Pärnus, homme Tallinnas, kolmapäeval Narvas ja neljapäeval Tartus.

Transpordi Ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul plaanib Transpordi Ametiühing praegu väljaastumisi kokku üheksas Eesti linnas: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Haapsalus, Kuressaares, Rakveres, Paides ja Võrus ning need sisaldavad nii ühepäevalisi toetusstreike kui pikette.

Peterson rääkis, et koolituste eesmärgiks on tugeva aktsioonivõime tagamine nii õpetajate kui ka Ametiühingute Keskliidu toetamisel: «Paneme raudteelastega oma parimad praktikad kokku ja valmistame igas linnas ette kokku umbes 20-30 streigiohvitseri.»
 
Streigilaine pearõhk on protestil kollektiivlepinguseaduse ühepoolse muutmise vastu valitsuse poolt ning õpetajate julgustamine. Ametiühingute Keskliidu streigilaine toimub 5.-9. märtsini.
 
Ühiseid streigikoolitusi on Raudteelaste ja Transpordi Ametiühing korraldanud varemgi. Eelmine ühine streigikoolitus toimus mullu Rakveres, kus ametiühinguid nõustas reservkolonel Leo Kunnas, kes jagas sõjaväelist kogemust streigivõimekuse kiireks tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles