Video: kuidas käitus Dressen lennujaamas kinnivõtmisel

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Dressen
Aleksei Dressen Foto: ERR/AK

Möödunud nädala kolmapäeva varahommikul võttis kaitsepolitsei Tallinna lennujaamas kinni riigireetmises kahtlustatava Aleksei Dresseni, kes vastupanu ei osutanud.

Ehkki kaitsepolitsei juht Raivo Aeg märkis Dressenit iseloomustades, et erinevalt Herman Simmist oli Dressen pigem veendunud, et tema vahele ei jää, oli ta kinnivõtmisel äärmiselt vaoshoitud, paistab «Aktuaalne Kaamera nädal» saates näidatud kaitsepolitsei videolõigust.

Raha, mida FSB kaitsepolitsei ametnikule riigisaladuste eest maksis, panustasid Dressenid oma lastesse - üks poegadest õpib Suurbritannias, teine Eestis erakoolis, pere sai endale lubada iga-aastaseid puhkusereise ning hiljuti soeteti maatükk, millele pidi kerkima nende tulevane eluase. Läbiotsimisel võeti ära ka märgatav summa sularaha, mis on nüüd esialgu kriminaalmenetluse käigus arestitud, rääkis Aeg.

Uurijate kinnitusel läheb aga nende ja ülekuulatava koostöö iga päevaga paremaks ning riigiprokurör Heili Sepa sõnul on mõlemad kahtlustatavad möönnud oma süüd ja andnud täiesti korralikke ütlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles