Politsei algatas Varro Vooglaiu suhtes väärteomenetluse (12)

BNS
Copy
Varro Vooglaid
Varro Vooglaid Foto: Erik Tikan

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) algatas Sihtasutuse Perekonna ja Traditsioonide Kaitseks (SAPTK) juhi Varro Vooglaiu suhtes väärteomenetluse, kahtlustades teda avaliku koosoleku pidamisele kehtestatud nõuete rikkumises, kirjutab portaal Objektiiv.

PPA saatis 13. mail Vooglaiule kutse ilmuda 19. mai hommikul menetlusaluse isikuna jaoskonda ülekuulamisele, sest tema suhtes on algatatud väärteomenetlus. Menetlus on algatatud, tuginedes karistusseadustiku paragrahvi 2641 lõikele 1, mille kohaselt võib avaliku koosoleku pidamisele kehtestatud nõuete rikkumise eiramise eest karistada füüsilist isikut rahatrahviga kuni 200 trahviühikut. Et üks trahviühik on 4 eurot, on kõnealuse väärteokoosseisuga ette nähtud maksimaalseks trahvimääraks 800 eurot.

Vooglaid on olnud nii mullu 23. oktoobril Vabaduse väljakul toimunud suure koroonapiirangute vastase meeleavalduse, Stenbocki maja ees toimunud pikettide kui ka tänavu 3. veebruaril Toompeal, Rüütelkonna maja ees toimud meeleavalduse korraldamise eest vastutav isik. Tema sõnul pole talle aga teada, millises väärteos politsei teda täpsemalt kahtlustab.

«Olen küsinud selle kohta selgitust, et saaksin ülekuulamiseks kohaselt valmistuda, aga seni pole mulle täiendavat infot antud – ka mitte selle kohta, millise meeleavalduse või piketiga seonduvalt ma olen PPA arvates väärteo toime pannud,» ütles SAPTK juhataja.

«Kahtlustus on kahtlemata ootamatu, kuna nii meeleavalduste kui ka pikettide korraldamisel oleme teinud politseiga tihedat koostööd ja siiani ei ole politsei meie korraldatud avalike koosolekutega seonduvalt teinud mitte ühtki etteheidet – vastupidi, korduvalt on kinnitatud, et meie korraldus on olnud väga korrektne ja selle eest on väljendatud ka tänu,» lisas Vooglaid.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles