Reformierakonna naisühendus: Moonika Helme oli šokis koera kadumise, aga mitte mehe väljaütlemise tõttu (3)

Postimees
Copy
Reformierakond.
Reformierakond. Foto: Sander Ilvest

Möödunud nädalal kogunenud Reformierakonna naisühendus NaiRe võttis vastu avalduse, milles avaldavad muret Mart Helme (EKRE) aprillikuise väljaütlemise üle. 

«NaiRe liikmed mõistavad ühiselt hukka ja väljendavad nördimust endise siseministri väljaütlemisele, kus alavääristati Ukrainast sõjapõgenikena Eestisse saabunud naisi. Mart Helme väljaütlemine puudutab tegelikult laiemalt kõiki naisi ja näitab ühe poliitilise jõu alavääristavat ja solvavat suhtumist,» alustas ühendus avaldust. 

«Euroopas käib sõda. Venemaa sõda. Eesti piiririik on tunginud kallale iseseisvale Ukraina riigile. Ukraina mehed kaitsevad oma riigi vabadust ja ukrainlannad kaitsevad oma lapsi, põgenedes sõjakolletest. Naised jätsid maha oma kodud ja mehed. Ukrainlased kaitsevad kogu Euroopat ning meie vabadust ja ka meie, eestlased, oleme sõjas, toetades ja abistades Ukrainat,» kirjutasid naispoliitikud. 

Ühendus pööras tähelepanu, et üle 6 miljoni ukrainlase on tänasega sunnitud oma kodust ja kodumaalt lahkuma ning kusjuures Eestisse saabujatest on 45 protsenti naised ja kolmandik lapsed.

«Me toetame neid naisi, tunnustame ja tunneme kaasa. Nende naiste üleelamiste taustal on kohutav sildistada ja solvata, kommunikeerides prostitutsiooni! Endise siseministrina peaks Helme võitlema just selle eest, et Eestis ei toimuks inimkaubandust ja prostitutsiooni,» seisis avalduses. 

Sedavõrd uskumatuna tundus ühenduse liikmetele Moonika Helme väljütlemine hiljutises Elu24 artiklis, et ta on šokis oma koera kadumise üle, kuid endise siseministri abikaasa ja naisena ei häiri teda sõjapõgenike nimetamine prostituutideks.

«NaiRe liikmed tunnustavad ja hindavad meie naisministrite tööd. Eriti soovime esile tuua peaminister Kaja Kallase tööd, kes on suutnud kogu maailmale selgeks teha, et Venemaa vastu ei saa siidikinnastega astuda.»

«Kui Ukraina ei võida, siis oleme kunagi meie järgmised.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles