Välisministeerium kutsus Kallase solvamise pärast välja Venemaa suursaadiku (4)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Venemaa saatkond Tallinnas.
Venemaa saatkond Tallinnas. Foto: Toomas Huik/Postimees

Välisministeerium kutsus täna välja Venemaa suursaadiku, et avaldada hukkamõistu Venemaa Föderatsiooni välisministeeriumi ametliku esindaja Maria Zahharova ebaprofessionaalsele ja ebaviisakale avaldusele sotsiaalmeedias, millega rünnati Eesti peaminister Kaja Kallast (RE) isiklikult.

Venemaa suursaadiku Vladimir Lipajeviga kohtunud asekantsler Rein Tammsaar ei pidanud vajalikuks avalduse sisu kommenteerida, aga kutsus üles Venemaa esindajaid hoiduma ebadiplomaatilistest isiklikest rünnakutest Eesti poliitikute vastu, olema viisakas, tutvuma põhjalikumalt ajalooga ja lõpetama viivitamatult agressioon Ukraina vastu.

Elu24 kirjutas täna, et Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova tegi Telegrami pika postituse, kus ta nimetab peaministrit päriliku karjääriga autokraatlikuks sultaniks.

«Lugesin uudist, et Eesti peaminister Kaja Kallas soovitas lääne liidritel lõpetada president Vladimir Putinile helistamise. Tundsin huvi, et kes annab lääne liidritele nii asjalikke nõuandeid,» alustas Zahharova oma postitust. Zahharova soovis põhisõnumina välja tuua, et ühelgi autokraatlikul sultanil pole sellist isalt päritud karjääri, nagu on Kaja Kallasel.

Postitus oli ajendatud Kaja Kallase esinemisest möödunud nädalavahetusel Lennart Meri konverentsil, kus valitsusjuht kutsus riike üles Putiniga mitte ühendust võtma. «Milleks talle helistada? Ta on sõjakurjategija. Kui kõik talle helistavad, ei saa ta aru, et ta on isoleeritud,» sõnas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles