Undva külarahvani jõudis teave Siili kohta hilinemisega: «Tahaks ju teada, millal ja kust pauk tuleb.» (1)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Undva külas elavad Anneli Teppo-Toost ja Meelis Toost sõnavad, et kohalik rahvas ei vaata tegelikult õppusele halvasti ning kõik mõistavad, miks see vajalik on. Aga kuna toimuv puudutab neid otseselt, tahtnuks nad ennast asjade käiguga põhjalikumalt kurssi viia, mitte lugeda vaid postkasti pandud üldsõnalist teabelehte.
Undva külas elavad Anneli Teppo-Toost ja Meelis Toost sõnavad, et kohalik rahvas ei vaata tegelikult õppusele halvasti ning kõik mõistavad, miks see vajalik on. Aga kuna toimuv puudutab neid otseselt, tahtnuks nad ennast asjade käiguga põhjalikumalt kurssi viia, mitte lugeda vaid postkasti pandud üldsõnalist teabelehte. Foto: IRINA MAGI

Saaremaal ühe paigana suurõppust Siil võõrustava Undva küla elanikud on nördinud, et kaitsevägi ei edastanud neile lähemat teavet, kuidas õppus nende igapäevaelu mõjutada võib. Kaitseväe teatel lootsid nad teavitustöös vallavalitsusele, samas läksid asjakohased suunised sinna alles ajakirjaniku pöördumise järel.

Eesti eri paigus sel esmaspäeval alanud suurõppus Siil on varasematest suurem, hõlmates kõiki kaitseväelasi ja paljusid reservväelasi. Võib ehk öelda, et iga eestlane tunneb kedagi, kes Siilil osaleb. Valgamaa kõrval on õppuse teine põhipiirkond seekord Saaremaa, seal omakorda Undva poolsaar ja sellega külgnev Tagalahe piirkond.

Kaitseväe teabeohvitseri Maria Tõkke sõnul on Tagalahel (Undva poolsaare ja Koorunõmme hoiuala vahel olev laht – toim) kavas dessandiharjutused. Näiteks lasevad õppuse käigus Undva poolsaarest põhja poole jäävaid meresihtmärke ründelennukid A-10, maismaalt aga meresihtmärke mitmikraketiheitjad HIMARS. Teatud päevadel on seal lennukid õhus ka öörahu ajal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles