Zelenskõi sõnul Ukraina kangelaste evakueerimine Azovstalist jätkub

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Cannesis kõneledes.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Cannesis kõneledes. Foto: JMHAEDRICH/JPPARIENTE

President Volodõmõr Zelenskõi ütles teisipäevases videosõnumis, et Ukraina kangelaste evakueerimine Azovstalist jätkub ja sellesse on kaasatud mõjukaid rahvusvahelisi vahendajaid, edastas meediakanal Unian.

«Evakuatsioonimissioon jätkub ja seda juhivad meie sõjaväe- ja luureohvitserid. Kaasatud on mõjukamad rahvusvahelised vahendajad,» ütles Zelenskõi.

Rääkides äsjasest telefonivestlusest Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroniga, ütles Zelenskõi, et muu hulgas räägiti Euroopa Liidus (EL) ettevalmistamisel olevast kuuendast sanktsioonidepaketist, läbirääkimiste protsessist Venemaaga ja Ukraina kangelaste evakueerimisest Azovstalist.

Zelenskõi sõnul rääkis Macron eurointegratsiooni sammudest ja Ukraina taotluse läbivaatamisest EL-i kandidaadi staatuse saamiseks.

Zelenskõi märkis, et tänasel vestlusel Saksamaa kantsleri Olaf Scholziga räägiti ennekõike kaitsetoetusest Ukrainale ja koostööst EL-i tasandil.

«Ma jätkan Ukraina jaoks võimalikult suure rahvusvahelise publiku kogumist, et meie riiki toetataks kõikidel tasanditel ja et Venemaa oleks surve all kõigil tasanditel. Infosurve, diplomaatiline ja samuti kultuuriline – seda me vajame,» ütles Zelenskõi.

President tõi välja, et tuletas varem päeval Cannesi filmifestivali avatseremoonial meelde, et vabadust tuleb avalikult ja julgelt kaitsta ning diktatuuri vastu võidelda.

Zelenskõi esines teisipäeval Cannesi filmifestivali avatseremoonial üllatusliku videokõnega.

«Lõpuks vihkamine kaob ja diktaatorid surevad,» ütles ta publikule, kes talle aplodeeris.

Zelenskõi viitas kino suurele mõjule Teise maailmasõja ajal, mille seas Charlie Chaplini filmile «Suur diktaator», mis mõnitas natside juhti Adolf Hitlerit.

«Me vajame uut Chaplini, kes tõestaks täna, et kino ei ole tumm,» ütles Zelenskõi.

«Kas kino vaikib või võtab sõna? Kas kino võib sellest väljapoole jääda?» küsis president.

Rahvahulk kuulas presidenti püstijalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles