BLOGI ⟩ Koalitsioon jäi püsima: riigikogu võttis kõik usaldusega seotud eelnõud vastu (12)

Postimees
Copy

Kuivõrd valitsus sidus lisaeelarve hääletuse usaldusküsimusega, hääletas riigikogu eilsel istungil nii lisaeelarve eelnõude paketi kui ka Reformierakonna ja Keskerakonna valitsuse usaldusküsimuse üle. 

Eelnõu arutamisel esines ettekandega Kaja Kallas (RE), kellele sai iga riigikogu liige esitada kaks küsimust. Pärast seda algasid läbirääkimised, mille käigus said arvamust avaldada kõik riigikogu liikmed, aga ka komisjonide ja fraktsioonide esindajad. Muudatusettepanekuid hääletamisele ei pandud. Pärast läbirääkimiste lõpetamist läksid eelnõu lõpphääletusele.

Kui riigikogu usaldusküsimusega seotud eelnõusid poleks vastu võetud, oleks riigikogu esimees Jüri Ratas (KE) sellest viivitamata presidenti teavitanud ja valitsus oleks astunud tagasi.

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

​Lisaks riigi tänavuse lisaeelarve seaduse eelnõule sidus valitsus usaldusküsimusega ka perehüvitiste seaduse, sotsiaalhoolekande seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu, alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse ning alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise seaduse muutmise seaduse eelnõu  ja käibemaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles