Otepää aukodanikuks sai postuumselt kirikuõpetaja Jüri Stepanov

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää kauaaegne kirikuõpetaja Jüri Stepanov sinimustvalge lipu 124. sünnipäeval 4. juunil 2008.
Otepää kauaaegne kirikuõpetaja Jüri Stepanov sinimustvalge lipu 124. sünnipäeval 4. juunil 2008. Foto: Erakogu

Aukodanikuks sai postuumselt endine kauaaegne EELK Otepää Maarja koguduse õpetaja Jüri Stepanov, Otepää medali saavad Otepää vallavalitsuse sotsiaaltöö vanemspetsialist Helgi Hõbejärv ja Otepää Naisseltsi esinaine Riita Aader.

Otepää valla aukodaniku nimetusele esitati sellel aastal neli nominenti: Paul Vesterstein, Anne Kütt, Maie Niit ja Jüri Stepanov, vahendas vallavalitsuse pressiteade.

Otepää valla aukodaniku nimetus antakse füüsilisele isikule auavaldusena Otepää vallale osutatud väljapaistvate teenete eest. Tiitliga käib koos Otepää aumedal, mis on valmistatud hõbedast.

Otepää aukodanikku premeeritakse rahalise auhinnaga, mille summa ühtib väljaandmise aja aastaarvuga. Aukodaniku nimetuse ja Otepää aumedali andmise otsustab vallavolikogu.

Otepää medal antakse füüsilisele isikule austusavaldusena silmapaistvate saavutuste eest. Otepää medal on valgevasest, hõbetatud ja oksüdeeritud. Otepää medali andmise otsustab vallavalitsus.

Autasud antakse üle 23. veebruaril maakondlikul Iseseisvuspäevale pühendatud pidulikul kontsert-aktusel Otepää Kultuurikeskuses. Jüri Stepanovile omistatud
autasu antakse üle tema lesele Piret Stepanovile.

2. märtsil 1952. aastal sündinud Stepanov õppis 1982-1986 EELK Usuteaduse Instituudis ning teenis aastast 1986 kuni surmani 17. juunil 2008 Otepää kogudust. Ta oli Eesti Kongressi ja Eesti Komitee liige. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles