SIIL 2022 ⟩ Video ja fotod: õppusele saabus Poola rannikukaitse üksus

Postimees
Copy

Täna saabus laevaga Paldiski sadamasse Poola rannikukaitse üksus, kes kuulub õppuse Siil 2022 ajal Eesti mereväe koosseisu ning hakkab täitma rannikukaitse ülesandeid.

Mereväe poolne läviohvitser major Rain Leisi ütles, et Poola rannikukaitse üksuse saabumine Siilile on pikaajalise koostöö jätk. «Poola üksus näitab, kuidas taktikaliselt kasutada laevatõrjerakette, seda enam, et Eesti riik on neid hankimas ning oleme seda võimet arendamas,» lausus major Leisi. 

Õppuse vältel on Poola rannikukaitse üksuse ülesanne harjutada siirmist Eestisse ning Eesti mereväe side- ja juhtimissüsteemi ühildamist, sealhulgas jagada sihitamise infot, et luua parem olukorrateadlikkus merel.

Suurem osa Poola üksusest saabus Lublin klassi maabumisalusega Paldiski sadamasse täna hommikul ning osa maandus AN-124 transpordilennukitega Ämaris täna ja eile. Kokku saabus 12 NSM tüüpi raketisüsteemi, juhtimis- ja transpordimasinat ning üle 50 Poola sõduri.

Poola laeva Paldiskisse jõudmist ning sõidukite maha laadimist julgestas Eesti mereväe väekaitsekaater EML Roland ning miinituukrid teostasid kaikontrolli.

Kogu õppuse jooksul tegutseb Poola rannikukaitse üksus eri piirkondades Lääne- ja Põhja-Eestis.

Õppusel Siil 2022 harjutavad Eesti kaitsmist ligi 15 300 reservväelast, tegevväelast, ajateenijat, kaitseliitlast ja liitlasriikide sõdurit.

Selleaastase Siili tegevused hõlmavad peaaegu kogu Eestit. Peamised manöövertegevused viiakse läbi Lõuna-Eestis, lahinglaskmised kaitseväe keskpolügoonil ja Saaremaal. Saaremaal hakkavad paiknema õppusel osalevad ründelennukid A-10. Samuti on õppusega seotud kõik kaitseliidu maakaitseringkonnad.

Siil 2022 kestab kolm nädalat ning jaguneb nelja etappi. 16.–20. maini formeeritakse osalevad üksused, 21.–22. mai harjutavad üksused koostööd. 23.–26. maini peetakse väliõppust peamiselt Lõuna-Eestis, 27. maist 3. juunini korraldatakse lahinglaskmised kaitseväe keskpolügoonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles