SÜÜDISTUS KÄES ⟩ Prokuratuur esitas Korbile, Tederile ja Keskerakonnale süüdistuse mõjuvõimuga kauplemises (1)

Copy
Mihhail Korbist sai kaheteistkümnes riigikogu liige, kellelt on saadikupuutumatus ära võetud. Korb palus ka oma fraktsioonil seda toetada, aga viis keskerakondlast lahkusid saalist.
Mihhail Korbist sai kaheteistkümnes riigikogu liige, kellelt on saadikupuutumatus ära võetud. Korb palus ka oma fraktsioonil seda toetada, aga viis keskerakondlast lahkusid saalist. Foto: Tairo Lutter

Riigiprokuratuur esitas täna Hillar Tederile, Mihhail Korbile ning MTÜ-le Eesti Keskerakond süüdistuse mõjuvõimuga kauplemises.

Süüdistuse kohaselt kasutas MTÜ Eesti Keskerakond toonane peasekretär Mihhal Korb isikiliku ja erakonna mõjuvõimu Tallinna linnapea üle Hillar Tederi ja OÜ Porto Franco huvides, et äriühing saaks Tallinna linnapealt ja temale allunud ametnikelt servituuditasu määramisel ebavõrdse ja põhjendamatu eelise. Vastutasuna pakutud teene eest lubas Teder kohtueelses menetluses kogutud teabe kohaselt Keskerakonda toetada kuni miljoni euro suuruse annetusega.

Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi nentis, et ehkki kogu erakonna kaasamine süüdistusse näib olevat tavapraktika ja süüdistust oligi oodata, siis erakond end süüdi ei tunnista. «Ega erakonnal väga palju rohkem informatsiooni ei ole, kui oli aasta aega tagasi. Väidetavalt hõlmab süüdistus mõjuvõimuga kauplemist ja Tallinnas ühte servituuti (Porto Franco - toim.), millel oli hind algul kõrgem. Selles asjas on ju Tallinn teinud ka ise sisekontrolli akti,» rääkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles