Zelenskõi sõnul jätkub võitlus kuni Ukraina puhastamiseni okupantidest

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: UNIAN

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles reedeõhtuses videosõnumis, et võitlus jätkub kuni Ukraina puhastamiseni Venemaa okupantidest, edastas ukrainlaste uudisteagentuur Unian.

«Me peame jätkama võitlust seni, kuni Ukraina maa on puhastatud Vene okupantidest,» lubas riigipea õhtuses kõnes.

President rõhutas, et kõik, mida Venemaa armee on teinud 24. veebruari sissetungi algusest ja veel enne seda alates 2014. aastast, nõuab õiglast vastust.

«Esiteks on see maa vabastamine. Peame võitlema seni, kuni puhastame oma maa okupantidest ja tagame Ukraina julgeoleku,» rääkis Zelenskõi.

«Teiseks on see kõigi Venemaa sõjakurjategijate kohtu alla andmine ja vastutusele võtmine. Nii Ukraina ja rahvusvahelistes kohtutes ning lihtsalt lahinguväljal, kuni sõda jätkub,» lisas president.

«Aga kolmandaks töötame ka selle nimel, et Venemaa kompenseeriks kuidagi kõik selle, mis see Ukrainas hävitas. Iga põlenud maja. Iga hävitatud kool, hävitatud haigla. Iga õhku lastud kultuurimaja ja infrastruktuur. Iga hävitatud ettevõte. Iga seiskunud äri. Iga kaotatud grivna – inimeste, ettevõtete, kogukondade ja riigi poolt,» jätkas Zelenskõi.

President tänas ühtlasi kõiki ukrainlasi, kes Vene okupatsiooni ajal jätkavad võitlust sissetungijate vastu.

«Täna tahan taaskord kindlasti tänada meie inimesi, kes ei lõpeta võitlust okupatsiooni vastu. Ja eriti neid, kes on praegu ajutiselt Venemaa armee kontrolli all oleval territooriumil. Eelkõige Energodari päästjaid, kes käisid täna väljas protestimas. Väärite meie kõigi toetust. Aitäh,» rõhutas Zelensky.

«Igaüks peab näitama, et okupantidel pole õigust meie maal midagi otsustada. See on meie võidu oluline osa,» sõnas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles