Reformierakond: SDE ja Keskerakond on eakate hinnatoetuse vastu

BNS
Copy
Kristen Michal, linnavolikogu liige (RE).
Kristen Michal, linnavolikogu liige (RE). Foto: Jaan Vanaaseme

Kuigi Reformierakond lootis Tallinna linnavolikogus algatatud eelnõu abil tõsta pensionäridele makstava hinnatõusutoetuse 200 eurole, olid hääletusel sellele vastu nii Keskerakonna kui ka sotsiaaldemokraatide (SDE) saadikud.

«Tallinn maksab aastaid ühekordse toetusena pensionäridele hinnatõusutoetust ning enne valimisi lubasid võimuliitlased Keskerakond ning sotsiaaldemokraadid seda tõsta 200 euroni aastas,» teatas eelnõud kaitsnud Reformierakonna Tallinna juht Kristen Michal BNS-ile. «Kiire hinnatõus maailmas on reaalsus, nagu pensionäride ja paljulapseliste perede tundlikkus hindade kiirele kasvule.»

«Pakume välja katteallikad: 3,3 miljonit kokku hoida linnajuhtide meediakuludelt ning soodsamaks kaubelda kulukad PPP-lepingud (public private partnership), mida [on] meie survel juba revideeritud. Nende kahe arvelt on võimalik tõsta juba sel aastal või järgmise alguses pensionäride toetust,» soovitas Michal.

«Mind siiralt üllatas, et ehkki sõnades seda mõtet toetatakse, hääletati linna meediakulude, mitte ühiskonna nõrgemate poolt. Luban, et meie surve jätkub, pakume välja, kust linna enesereklaami kulusid kärpida ja kuidas selle eest toetada neid, kes abi vajavad.»

Neljapäeval toimunud arutelul toetas Reformierakonna algatust kärpida linna meediakulusid ning muuta soodsamaks kulukaid PPP-lepinguid neli erakonda ja kaks, sotsiaaldemokraadid ning Keskerakond, olid vastu. Reformierakonna pakutud plaani maksumus tõsta hinnatõusutoetust on 4,5 miljonit eurot aastas, linna meediakulud on 3,3 miljonit ning PPP-lepingutes saadav sääst ulatub iga-aastaselt enam kui miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles