Restoran nördinud: me aitame põgenikke, aga vastu saame keeleameti kaebuse (6)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Restoran Talleke ja Pullike
Restoran Talleke ja Pullike Foto: Tairo Lutter

Tallinnas Kakumäel asuv restoran Talleke&Pullike värbas tööle kaks sõjapõgenikku: ema ja tütre. Restoranipidaja, kes on enda hinnangul teinud põgenike toetamiseks kõik, on nördinud, et keeleoskamatuse tõttu saadeti neile hoopis kaebus. 

«Palkasin hiljuti tööle ema ja tütre, kes olid poliitilistel põhjustel sunnitud Ukrainast lahkuma seal valitseva olukorra tõttu. Meie omakorda otsustasime aidata inimestel integreeruda ja tööle asuda, et neil oleks elamiseks raha,» kirjeldas Postimehe poole pöördunud restoranijuht. 

29. aprilli õhtupoolikul külastas restorani klient, kes heitis neile peatselt keeleinspektsiooni vahendusel ette keeleliselt vigast menüüd kui ka ukrainlanna keeleoskamatust.

Keeleameti peadirektor Ilmar Tomusk kinnitas kaebuse laekumist. Küll aga ei olnud tema sõnul kaebuses vihjet selle kohta, kas tegu oli sõjapõgenikuga, mistõttu oli teenindaja rahvus ja päritolu keeleametile teadmata. «Kaebaja viitas küll teenindaja võimalikule rahvusele, kuid see ei olnud ukrainlane,» täpsustas Tomusk.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles