Kultuuriministeeriumi audiovisuaal- ja digikultuurinõunikuna alustab Karlo Funk

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Karlo Funk
Karlo Funk Foto: Jaanus Lensment

Kultuuriministeeriumi audiovisuaal- ja digikultuurinõunikuks valiti filmikriitik ja kultuurijuht Karlo Funk. Funki lähiaja suurimad ülesanded on digikunstide ja digikultuuri valdkonna kaardistamine ning tegevuskava koostamine, samuti filmivaldkonna tervikliku arengu eest seismine.

«Audiovisuaaltööstuses ja muusikas on digitaliseerimisega kaasnenud muudatused olnud põhjalikud, alates loomemeetoditest kuni väärtusahela ja levini. Usun, et filmi- ja teletööstuse tundmine annab mulle hästitoimiva mudeli ka teistes kultuurivaldkondades toimuvate muudatuste mõistmiseks, suunamiseks ja võimalusel loomemajandusega sidumiseks. Digikultuurist on saanud kultuurivaldkondade ühismõõde ning selle võimaluste kaardistamine ja arendamine riiklikul tasandil on inspireeriv,» ütles Karlo Funk.

«Audiovisuaal- ja digikultuurivaldkonna nõunik hakkab kaardistama ja arendama neid näiliselt lõputuid võimalusi, mida digikultuur meile pakub nii eraldiseisvalt kui ka koostöös teiste valdkondadega. Karlo Funkil on nendes teemades nii pädevus, suur kogemuste pagas kui ka lai kontaktvõrgustik,» rääkis kunstide asekantsler Taaniel Raudsepp.

Karlo Funk on töötanud Eesti Filmi Sihtasutuse välissuhete juhi ja peaeksperdina, Eesti Instituudi direktorina ja Telia digi-TV hankejuhina. Alates 2020. aastast oli ta Eesti Filmimuuseumi kuraator. Funk alustab tööd 30. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles