Reps: Ansipi otsuse taga on erimeelsused erakonnas

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhatuse koosolek.
Reformierakonna juhatuse koosolek. Foto: Liis Treimann

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps ütles peaminister Andrus Ansipi eelmisel nädalal välja öeldud otsuse kohta peaministri ja erakonna esimehena jätkamisest, et selle taga on pigem sisepinged Reformierakonnas kui peaministri väsimus.

«Ma pigem arvan, et see ei ole ühe inimese väsimus, vaid et tõenäoliselt on ikkagi tegemist tugevamate sisemiste vooludega, kus mitmed erinevad tiivad on eriarvamusel,» ütles Reps ERR Uudistele.

Sellele on Repsi sõnul viidanud ka riigikogu liikme Rait Maruste viimase aja väljaütlemised, tiibadena märkis Reps ära nn vana Reformierakonna, Tartu tiiva ja Tallinna noorte tiiva.

Ansipi võimalike mantlipärijatena märkis Reps ära meediaski mainitud välisminister Urmas Paeti ja nn Rosimannus-Pentus (partei üheks peamiseks poliittehnoloogiks peetud Rain Rosimannus ja keskkonnaminister Keit Pentus) liini, samuti peab Reps võimalikuks, et Ansip vahetaks kohad praegu Euroopa Komisjoni transpordivoliniku ametit pidava Siim Kallasega.

«See saab huvitav olema, aga kuna Reformierakond on alati suutnud oma siseheitlused hoida üsna vaiksed, siis võib-olla näeme alles lõppresultaati ja kongressi hääletust,» ütles Reps lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles