Huawei GT 3 Pro nutikell – võimsus elegantses disainis.

Janika Luig
Copy
Foto: Andri Allas

Nutikell on seade, mille ostmise puhul olen pidanud alati tegema kompromisse, kuna kellad on tihti rohmakad ja enamik neist ka liiga sportliku välimusega. Olles aga saanud proovida uut Huawei GT 3 Pro nutikella, leian, et on aeg vana nutivõru välja vahetada. Nimelt on uus Huawei seade meeldivaid üllatusi täis.

Kella esimest korda käes hoida oli väga uudne kogemus, kuna see on lausa siidise tekstuuriga ja vastu nahka äärmiselt pehme. Kella disain on inspireeritud Sandro Botticelli meistriteosest “Venuse sünd”. Seadme ääris meenutab merelaineid ja pärlikarva valges toonis keraamika jumalanna õrna nahka.

GT 3 Pro on väga esteetilise ja rafineeritud välimusega. Kell on saadaval kahes versioonis – valge kuldsete detailide ja üleni keraamikast ning hõbedaste detailide ja nahast rihmaga. Keraamiline rihm on ka reguleeritav ning seadmega on kaasa antud lisalülid ja väike kruvikeeraja. Lülide reguleerimine on küll veidi keeruline. Tasub olla ettevaatlik, sest kruvid on kahes osas ja kruvipead imepisikesed, mistõttu võivad need kergelt kaduma minna.

Esmakordselt ei tekitanud Huawei GT 3 Pro nutikella kandmine minus hirmu ka kriimude ja täkete ees, kuna kell on tehtud tugevast materjalist ja selle klaas safiirist, millele on pea võimatu jälgi jätta. Samuti on kella sensor kaetud safiiriga, mis tagab seadme pika eluea, püsides alati kindlas töökorras ja andes täpset teavet. Kui eelnevalt olen oma kellale lisaks kaitseklaasi muretsenud, siis GT 3 Pro puhul ei tunne, et selle järgi vajadus tekiks.

Olen leidnud, et mitmete nutikellade ekraani ei ole just kõige mugavam kasutada, kuid Huawei GT 3 Pro kella puhul seda ei täheldanud. Puutetundlikus töötab terve ekraani ulatuses ning on väga kiire reageerimisajaga. Lisaks saab kella pöördnupu abil ekraanil olevat teavet vajadusel alati suurendada või vähendada. Pealegi on kella ekraanilt ka madalal ereduse tasemel ja päikeselise ilmaga võimalik selgelt kogu teavet näha.

Huawei Health äpi kaudu saab alla laadida mitmeid erinevaid vaateid. Seal on mõeldud igale eelistusele, millist teavet peavaatel kuvada. Lisaks on Huawei GT 3 Pro kellale loodud eksklusiivne vaade roosipungade näol, mis päeva jooksul õide puhkevad. Nagu tootja on lubanud, peab kella aku vastu 7 päeva ja passiivsema kasutuse korral enda üllatuseks koguni 9 päeva. Siinkohal tuleb kiita ka kella kõlareid, sest heli on nii muusikat kuulates kui kõnesid tehes väga puhas ja piisavalt vali.

Kellas peitub suur valik kasulikke rakendusi, mille puhul on mõeldud erinevatele inimvajadustele. Huawei Healthy Living Shamrock rakenduse kaudu on väga mugav endale meelde tuletada vitamiinide võtmist, vee joomist ja näiteks liiga pikalt arvuti taha istuma jäädes annab seade märku, et on aega ennast veidi liigutada. Samuti jälgib Huawei TruRelax rakendus päeva jooksul stressitaset ja soovitab teha rahustavaid pause, mis tõepoolest aitavad pingeid maandada.

Kellas peitub üle 100 spordirežiimi, mille seas on isegi sukeldumise võimalus. Eriti põnev ja praktiline on kasutada AI Running Coachi, mille abil saab kohandada endale sobiva jooksugraafiku ja reguleerida treeningu intensiivsust. Tehisintellekt määrab ära ka kaua oleks vaja võtta aega jooksmisest taastumiseks.

Pean nutiseadmete puhul oluliseks turvalisust ja õnneks on kella disainides sellelegi mõeldud. GT 3 Prole saab seadistada PIN-koodi, mis aktiveerub koheselt, kui kell käelt ära võtta. Nii ei saa keegi kunagi teada, et ma tegin tegelikult trenni ainult 5 minutit.

Huawei GT 3 Pro kell on hea näide sellest, kui kardinaalse arengu nutikellad läbi on teinud. Seade on kiire elutempo juures ideaalne kaaslane, andes meeldetuletusi ja hoides mind kursis oma füsioloogilise seisundiga, pannes ka rõhku selle parandamisele. Kell on kõrgklassilise disaini ja kvaliteediga ning peale oma võimekuse ka karakteriga aksessuaar, mis ehib rannet ja köidab pilke.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles