Ratas nõuab Savisaarelt raiemahu põhjendamist, ametnikel pole aga analüüsegi (7)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Jüri Ratas nõuab Erki Savisaarelt raiemahu tõstmise otsuse avalikku selgitamist, keskkonnaminister pole aga siiani ühtegi faktilist põhjendust esitanud.
Jüri Ratas nõuab Erki Savisaarelt raiemahu tõstmise otsuse avalikku selgitamist, keskkonnaminister pole aga siiani ühtegi faktilist põhjendust esitanud. Foto: FOTO: Kollaaž

Keskkonnaminister Erki Savisaar (KE) ei avaldanud vaatamata korduvatele küsimistele, millistele andmetele põhinedes ta riigimetsa raiemahtu tõstis, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) aga tunnistas üles, et majanduslikku analüüsi pole.

«Erki Savisaar peab avalikkusele selgitama ja põhjendama, mida see otsus nii loodusele kui ka majandusele kaasa toob ning miks oli otsus tema hinnangul siiski vajalik,» nõudis Savisaarelt Keskerakonna esimees Jüri Ratas.

Erki Savisaar postitas eile oma Facebooki kontole teadaande, milles väitis jätkuvalt, et «soojusenergia tootjad ja puidutööstusettevõtted vaevlevad toormepuuduses». Selle kinnituseks ei toonud ta välja ühtegi arvu ega selgitust.

Postimehele saadetud vastuses heitis keskkonnaminister tema raiesoolot tauninud peaministrile ette kahepalgelisust – kui eelmine minister Tõnis Mölder (KE) raiemahtu vähendas, pahandas Kaja Kallas (RE), et otsus sündis puidusektoriga arutamata.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles