Kõige rohkem parkimistrahve kirjutatakse välja Estonia puiesteel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas on enam kui 30 kohta, kus autojuhtidele määrati möödunud aasta jooksul rohkem kui 50 parkimistrahvi.


See selgub abilinnapea Kalle Klandorfi vastusest IRLi fraktsiooni kuuluva linnavoliniku Urmas Mardi arupärimisele. Mardile jäi silma tavatult suur parkimistrahvide arv aadressil Estonia pst 11, kus trahviti mullu 464 sõidukijuhti kokku 9280 euroga. Tegemist on väikese tänavalõiguga Eesti Panga hoone nurga juures, kus autojuhid liiklusseadust eirates sageli oma sõidukeid kõnniteele pargivad.

Mardi andis volikogu menetlusse eelnõu, mis nägi ette täiendavate parkimiskohtade loomise sel tänavalõigul, kuid linnavalitsus leidis, et parkimine on sealkandis piisavalt hästi korraldatud ning täiendavate parkimiskohtade loomine kõnniteele ei ole otstarbekas.
Järgmine probleemne koht asub Solarise keskuse teise otsa juures ehk Rävala pst 12, kus möödunud aastal kirjutati välja 537 parkimistrahvi kokku 10740 euro eest.

Munitsipaalpolitsei parkimiskontrolli osakonna inspektori Hillar Sarapuu sõnul tekivad seal parkimisega probleemid siis, kui Solarises toimub mõni suurem üritus. Siis pargitakse täis ka Rävala puiestee vasakpoolne sõidurada ja oma sõidukit sinna jättes paneb autojuht toime lausa kolm rikkumist. Esiteks on vasakul peatumist ja parkimist keelav märk, parkimiskohad on tee parempoolses servas. Teiseks keelab liiklusseadus parkimise eraldusribapoolsel sõiduteeäärel. Ning kolmandaks on seal parkimine keelatud sellepärast, et tegemist on kohaga, kus ainult vasak- või tagasipööret võimaldava sõiduraja kõrval on üks sõidurada.

«Vasakus teeääres tohiks parkida siis, kui seal oleks vastav liiklusmärk. See sõidurada kulgeb alguses otse ja lõpeb vasakpöördega Kentmanni tänavale ja kui sõidurada on sõidukeid täis pargitud, siis võib see vasakpööre väga ohtlikuks muutuda,» selgitas transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Kesklinnas on trahviedetabeli tipus Estonia pst 1, ehk Meloni kaubamaja esine, kus trahviti möödunud aastal 570 sõidukijuhti kokku 11 400 euroga. Seal sattuvad liiklusseadusega pahuksisse need juhid, kes sõidavad mälu järgi ning ei märka kunagiste parkimiskohtade ette tekkinud keelumärki.

Rüütelmaa sõnul keelati autode parkimine seal ära mullu 7. juulil. Üheks põhjuseks oli see, et juhid parkisid oma autod mitte teega paralleelselt, nagu ette nähtud, vaid diagonaalis või lausa risti, takistades sellega trolliliiklust. «Teine asi oli see, et autodega sõideti ülbelt kõnniteele, nii et jalakäijad ei saanud liikuda. Autojuhid muutusid seal lihtsalt nii nahaalseks, et olime sunnitud parkimise ära keelama,» lausus Rüütelmaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles