NÄDALA PERSOON ⟩ Jaanus Karilaid: uuel nädalal võib valitsus muutuda (27)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Haapsalu peatänava renoveerimine põhjustas mullu üleriigilise skandaali, kuid riigikogu liige Jaanus Karilaid on ehitustöö üle uhke. Seljaga tööline Karel Šuman.
Haapsalu peatänava renoveerimine põhjustas mullu üleriigilise skandaali, kuid riigikogu liige Jaanus Karilaid on ehitustöö üle uhke. Seljaga tööline Karel Šuman. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid ütles neljapäeval, et uuel nädalal võivad valitsusliidus toimuda muutused. «Sellises koostööformaadis valitsuse edasimineku tõenäosus on alla kolmandiku, aga see on päris kõrge protsent,» märkis Karilaid.

Kohtusime neljapäeva keskpäeval Haapsalus, samal tunnil võrdles peaminister Kaja Kallas (RE) valitsuse pressikonverentsil Keskerakonda Venemaaga. «See on poliitiline maavärin,» arvas Karilaid hiljem Kallase sõnade kohta. «Kaja Kallas peab nüüd leidma lahenduse, kui ta arvab, et meie oleme lapsed ja tema täiskasvanu.»

Tagasihoidlik munitsipaalpoliitik Karilaid, kes kunagi algatas Haapsalus Cyrillus Kreegi muusikapäevad, on nüüdseks tõusnud Keskerakonna võtmeisikuks. Pärast Mailis Repsi kohtu alla andmist sai Karilaiust Keskerakonna fraktsiooni juht Toompeal.

Kas ütleme «sina» või «teie»?

Me tunneme üksteist nii kaua, et teietamine nõuab teesklemist. Räägime siiralt.

Miks sa just Väikse viigi ääres kohvikus tahtsid kohtuda?

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles