Zelenskõi kinnitusel taastatakse kõik Donbassi linnad

BNS
Copy
Venelased pommitavad ukrainlaste positsioone Donetskis.
Venelased pommitavad ukrainlaste positsioone Donetskis. Foto: SOCIAL MEDIA/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi rõhutas reedel, et kui Vene okupandid arvavad, et Lõman või Severodonetsk on nende päralt, siis nad eksivad ja kõik sissetungijate hävitatud linnad Donbassis taastatakse, edastas ukrainlaste uudisteportaal Unian.

«Kui okupandid arvavad, et Lõman või Severodonetsk on nende omad, siis nad eksivad. Kogu Donbass saab taas Ukrainale. Sest need oleme meie, see on meie olemus. Isegi kui Venemaa toob kõikjale hävingut ja koletuid kannatusi, siis me taastame ikkagi iga linna. Ja meie Ukraina lippudele ei ole ega tule ka mingit reaalset alternatiivi,» toonitas riigipea.

Moskva toetatud separatistid Ukrainas teatasid reedel Lõmani linna vallutamisest, millel on strateegiline tähtsus, kuna asub peamistesse Kiievi kontrolli all olevatesse Ida-Ukraina linnadesse suunduva maantee ääres.

Isehakanud Donetski võimud kinnitasid suhtlusvõrgustikus Telegram, et Lõman on 220 asustatud punkti hulgas, mis on «vabastatud ja täielikult kontrolli alla võetud».

Donetski oblasti põhjaosas asuv Lõman asub teel Slovjanski ja Kramatorski suunas, mis on mõlemad Ukraina kontrolli all.

Moskva püüab saavutada kallaletungis Ukrainale edu praegu eeskätt Donbassi piirkonnas.

Moskva okupatsioonivõimu esindajad lõunapoolsetes Hersoni ja Zaporižžja piirkondades on väitnud, et mõlemad saavad Venemaa osaks.

Zelenskõi möönis reedeõhtuses videopöördumises, et olukord Donbassis on raske.

«Ootuspäraselt on olukord väga raske. Okupandid püüavad nüüdseks varsti juba sajanda sõjapäeva ajal saavutada neid eesmärke, mida nad lootsid saavutada esimestel päevadel pärast sissetungi algust 24. veebruari,» rääkis president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles