TOP 6 mõisahotelli, kus sellel suvel lõõgastuda

Copy
Foto: Shutterstock

Sageli võib tunduda, et mujal on parem ja ilusam, rohi rohelisem ja elu helgem. Kui aga oled nö Pariisis ära käinud ja võtad avastada kodust Eestimaad, võid saada nii mõnegi üllatuse osaliseks. Väikeses koduses Eestis võid rännata kui maadeavastaja – sest pole sa tegelikult igal pool mitte käinud – aga magada kui mõisnik. Meie metsade, soode ja rabade vahele on ennast peitnud tõelised pärlid – mõisad, kus nüüd hotellid, spaad ja peened restoranid ennast peidavad.

Aeg puhkab Mäetaguse mõisahotellis

Kas sul on vahel tunne, et ei jaksa enam elada „peab tegema“ egiidi järgi? Soovid korrakski olla nii, et saad teha seda mida sa tõepoolest „ise väga tahad teha“? Tahad vahelduseks aja maha võtta? Tahad sinna, kus on piisavalt privaatne ja vaikne, et nautida oma kaaslasega aega mehe ja naisena. Mäetaguse mõisahotell pakub sulle seda ja võimaldab olla sina ise.

Kuna hotell asub imekaunis muinsuskaitse all asuvas ajaloolises hoones, siis ei ole võimalik ehitada siia ei liutorusid ega pallimerd või teha laste mängutoa tarvis juurdeehitusi. Seetõttu ongi lastega peresid käinud siin kasinalt, aga täiskasvanud paaride jaoks on see koht sobiv, et nautida aega.

Lõõgastavaks puhkuseks on soe spaa seitsme saunaga, neist neli mahedamat on eraldatud täiskasvanute alale. Mõnusat olemist täiustavad veel kaks lõõgastuspesa ning mullivann. Spaa teises osas, kus täiskasvanute piirangut ei ole, saab nautida kolme äkilisemat sauna, müdistada massaažibasseinis ja mõõta 25 meetristel ujumisradadel oma ujumisvõimekust. Vesi basseinis on 29 ja õhk 30 kraadi. Massaaž on soovitav varakult ette tellida.

Aktiivse eluviisi harrastajatele on hommikujooksuks staadion ja mõisapargi pehme pinnaga rajad, mille kõrval ka virgestusala. Discgolfi huvilisele on väljak, mis võõrustanud nii Euroopa tuuri kui ka maailmameistrivõistlusi. Neile, keda tõmbavad rabamatkad, pakitakse vaiksesse ja ilusasse Selisoo rabasse minekuks kaasa maitsvad käsitöötooted. Kaugel pole ka Alutaguse rulli- ja suusarajad, Iisaku vaatetorn ning Kauksi rand.

Päevale paneb mõnusa punkti õhtusöök restoranis, kus toiduga ei mängita – täppe ja triipe siin taldrikul ei näe, pigem on portsud maakohale iseloomulikult suured. Kvaliteetveinid on valitud oskuslikult, need meelitavad su maitsemeeli.

Juuli on suveteatrikuu. Mäetaguse aidas mängitakse kolm erinevat R.A.A.A.M etendust!

Kui sulle tundub, et see kõik on just see, mida vajad, siis saad tutvuda kodulehega siin ja broneerimiseks kirjuta e-mail info@moisahotell.ee.

Cantervilla Lossi mõisahotell ja kogupere mängumaa – mõnusaim puhkus Lõuna-Eestis

Cantervilla Loss on sõna otseses mõttes muinasjutumaa. Siin on luksuslik mõisahotell, suurepärane restoran, hubane spaa, mõnus veepark ja mängumaa, kus jätkub terveks päevaks tegevust nii suurtele kui väikestele.

Asume Otepääst 7 km kaugusel, kauni Pikajärve kaldal.

Mõnus mõisahotell

Cantervilla Loss on suurepärane koht puhkuseks. Meie hotellitoad on hubased ja luksuslikud, voodid on pehmed ning akna tagant kostub öösel kauneid looduse hääli.

Tubadest avanevad kaunid vaated lossipargile, mõned toad on ka järvevaatega.

Hotelli peamajas asub Cantervilla Lossi restoran, mille maitsvad road on tuntud lähemal ja kaugemal. Hommikuti pakume siin oma külalistele rikkalikku hommikusööki, alates kella kuuest õhtul ootame kõiki à la carte õhtusöögile.

Kui sul õnnestub laud saada meie restorani verandale, oled õnnega koos. Sellist vaadet roosiõites lossiaiale ja kaunile järvele sa juba mujalt ei leia.

Põnev mängumaa ja veepark

Cantervilla mängumaale võib unustada end terveks päevaks. Siin on veepark, mõisaajastu teemapark ja lõbustuspark.

Tule ja lusti koos perega karussellidel, basseinides, Eesti pikimal veetuubirajal, kardirajal, ronimislinnakus, kiikedel, õuduste labürindis ja paljudel teistel atraktsioonidel.

Spaa ja privaatrand

Cantervilla Lossi hubases sauna- ja spaakompleksis on kaks sauna, vastuvooluga bassein, kaminasaal ja suur terrass. Soovijatele pakume massaaže ja mõnusaid hoolitsusi.

Pärast kella 18 ootame kõiki hotellikülalisi privaatsesse Pikajärve randa. Seal on saun, paadid, kanuu ja vesirattad. Kõigi nende kasutamine on toa hinna sees.

Tule külla!

Lahemaa kaunis pärl – VIHULA MÕIS

Unique Hotelsi ketti kuuluv ajalooline neljatärnihotell Superior Vihula Mõis pälvis mainekal auhinnagalal European Hotel Awards väärika tiitli „Parim ajalooline hotell Euroopas 2020”, mis on väga kõrge tunnustus siinsele turismimaastikule.

Elegantne 16. sajandist pärit Vihula Mõis pakub täiuslikku vaheldust linnaelu askeldustest ning luksuslikku peatuskohta nii puhkuseks, väljasõiduks kui ka seltskondlikeks pidustusteks

See tundub kui väike ime, et siin Eestis paikneb niisugune erakordselt terviklik mõisakompleks, kus mõisahooned on renoveeritud nii, et säiliks nende ajalooline olemus. Kitsad järsud trepid, vanad originaalsed laudpõrandad ja paksud paekiviseinad on saanud endale uue funktsiooni ning hoonete sisemus on varustatud kõikide kaasaegsete mugavustega.

Vihula mõisa peamaja restoran asub mõisaaegses ballisaalis. Ballisaal ei olnud algselt mõisakompleksi osana planeeritud, ent kui kunagise mõisaomaniku tütar hakkas abielluma, siis see pulmapeo pidamiseks ka ehitati. Need, kes ajaloolise atmosfääriga Vihulasse suuremat pidu või pulma planeerivad, teadku, et just selleks meie ballisaal loodud ongi. Esimese mõisapulma pidulised jäädvustati ka pildile, mida saab praegugi Vihula mõisa restorani seinal näha.

Tänapäeval ühe peo jaoks mastaapset juurdeehitust ei tehta, kuid viinatootmisega rikkaks saanud mõisarahval oli see võimalik. Sellest sai alguse ka idee viinamuuseumi loomiseks, kus oleme välja pannud üle 350 viinasordi ja korraldame meeleolukaid degusteerimise programme.

Uuenenud kontseptsiooni kohaselt oleme pererestoran, kus leiab head-paremat ka pere pisematele ning mõelnud oleme ka taimetoitlastele. Uus Peakoka Saalis pakume 5- või 7-käigulist peakoka degustatsiooni menüüd gurmaanidele.

Külalisi ootavad 78 eriilmelist tuba, hiljuti avatud 4 sauna, mullivannide, basseini ja päikeseterrassiga saunakeskus. Siitsamast algavad ka mõnusa jalutuskäigu pikkused matkarajad. Aga randa võiks minna pigem jalgratastega, neid saab mõisas ka rentida. Golfiautodel saab mõisa territooriumi avastada, romantiline mõisatiik on külalistele lahkelt kasutumiseks– saab paadiga sõita ja jäälinu toimetusi näha , vesijalgratastega sõita ning Eesti, Läti ja Leedu teemaline minigolfirada on Baltimaade suurim.

Oleme ka peredele mõelnud ning suurima rõõmuga pakume võimalust vahvaks perepuhkuseks kuni suve lõpuni, sest kaks kuni kuueaastast last majutuvad, söövad lastemenüüst õhtusööki ja naudivad vaba aja tegevusi tasuta. Tegemist ja vaatamist on siin tõesti palju ja suvisele kontserdikavale tasuks pilk peale heita. Külalised ütlevad päris tihti, et paarist päevast kipub vaheks jääma, tuleb kas kauem olla või tagasi tulla.

Olete oodatud!

Pankranniku pärl Saka Mõis on kahtlemata Ida-Virumaa kõige romantilisem koht, kus puhata ning lõõgastuda. 

Saka on üks vähestest Eesti mõisakompleksidest, mis on tervikuna taastatud.

Saka Mõis oma erilise asukoha, privaatsuse ja erinevate võimalustega sobib niihästi puhkuseks, tööalasteks väljasõitudeks kui kuni 100 osavõtjaga pidulike vastuvõttude ja pulmade pidamiseks.

Külastajate käsutuses on luksuslikku majutust pakkuv Itaalia renessansiarhitektuuri stiilis 17. sajandist pärit härrastemaja, kus on olemas nii ballisaal, 12 luksuslikku hotellituba kui ka võlvitud lagedega à la carte restoran.

Saka Mõisa restoran on üle Eesti tuntud väga maitsva söögi poolest, seega soovitame oma tulekust ette teatada ja restoranis laud broneerida.

Härrastemajas paikneb Ida-Virumaa parimaks peetav a´la carte restoran, kus külaliste käsutuses on kolm võlvitud lagedega söögisaali, mis mahutavad kokku kuni 70 inimest.

Lisaks härrastemajale kuulub mõisakompleksi ka 29 toaga hotellimaja ja Meretorn.

Meretorn asub panga ääres ja on ümber ehitatud kaasaegseks kõigi mugavustega seminari- ja majutushooneks. Meretornis on kolm korrust, mille platvormidelt avaneb ahvatlev vaade Soome lahele. Suviti on populaarsed ka meie kämpingumaja, karavani- ja telkimiplats.

Hotelli juurde kuulub ka privaatne minispaa saunade ja basseini ning erinevate hoolitsustega. Hubane Saka Mõisa spaa pakub lõõgastavat naudingut igaühele.

Hotellimaja läänetiivas asuv minispaa peidab endas:

8 erinevat kehahoolitsustuba

· kaks tervisekapsli ruumi,

· kahekohalise mullivanni ruum,

· klassikalise massaaži ja

· kehahoolitsuste tuba ning

· aroomimassaaži tuba

· solaarium

· soolakamber

2 erinevat sauna

· aurusaun

· leilisaun

Privaatne ja looduskaunis asukoht pankranniku kaldal ning imeilus mõisakompleks muudavad iga külastaja hetked Saka mõisas meeldejäävaks.

saka@saka.ee / +372 3364900

Reisid kui maadeavastaja, magad kui saks

Seikled imeilusal Eestimaal ja tahad kogeda midagi erilist, midagi, mida seni pole sinu elus olnud. Muide, oled sa ööbinud ajaloolises keskkonnas, kus iga tuba kannab sadade aastate eest elanud mõne mõisniku nime?

Kui sulle on tähtis keskkond kus sa viibid ja sulle pakub meelerahu ajalooline, väärtuslik interjöör, siis tasub kaaluda Padise mõisa külastamist. Siin annab läbimõeldud detailidega sisustus ja ajalooline interjöör sulle eheda ettekujutuse, kuidas võis end neis ruumides tunda mõni mõisahärra või -proua.

Luxury double on luksuslik kahene tuba, laia voodiga. Tuba on renoveeritud traditsioonilises mõisastiilis ja kujundus kannab endas tõelist mõisaromantikat. Akendest avaneb kaunis vaade 14. sajandist pärit Padise kloostrile või mõisa taga asuvale mõisa taga asuvale endise mõisaproua Margarethe poolt kaevata lastud tiigile.

Ideaalsed toad lastega perele või koos reisivatele sõpradele on saunaga peretoad, kus kaks eraldi magamistuba jagavad ühist luksuslikku sauna. Privaatsuse saavutamiseks on lisaks ühine väike koridor.

Ühe laia voodiga deluxe tubades on kaasaegne sisustus, kuid nad kannavad endas 18.sajandist pärit sarmi. Toad on avarad ja akendest avaneb meeleolukas vaade ümbritsevale loodusele.

Kõige luksuslikum ja stiilsem Padise mõisas on ühe magamistoaga ja rõduga nn pruutpaaride sviit. Eraldi magamistuba pakub romantilist eraldatust, selle aknast avaneb maagiline vaade 14 sajandist pärit Padise kloostri renoveeritud varemetele.

Padise mõisas töötab ka tunnustatud restoran, kus saab nautida meeliülendavaid sööke ja jooke.

Et aeg neid meeleolukaid hetki Padise mõisas viibimisest mälust ei kustutaks, soovitame kaasa võtta sobivad rõivad, et teha siis mälestuseks mõned fotod päevast kui maitsesite mõisniku elu.

Magus uni viinameistri numbritoas

Puhkus viinavabrikus

Ajaloolise Mooste mõisa viinavabrikus peidab end tõeline Põlvamaa pärl. Eelmise sajandi alguses ehitatud punastest tellistest kartulipiiritust tootnud mõisahoone on tänaseks hoole ja armastusega renoveeritud kaasaegseks hotelliks ja restoraniks, säilitades seejuures vana hinge. Hoonele lähenedes hakkavad juba eemalt mäe otsast silma maja hoolitsetud ümbrus, lilled ja maaliline järve ümbrus. Alla järve äärde jõudes saab vaimustuda loodusesse sulandatud kunagisest hoonete kompleksi võimsusest.

Aatriumit kaunistab lae all kõrguv eripärane viinapitsilühter. Sammasaalis, mis praegu toimib restoranina, pakutakse tervituseks pitsike "kohalikku" ja kostitatakse ümbruskonna parimast toorainest valmistatud kaasaegseid roogasid. Lõunaeestlaslik külalislahkus tekitab kohe tunde, et oled väga oodatud. Seintel presenteeritakse kaunist kaasaegset kunsti - et teie ilumeel saaks parimal moel lummatud.

Puhkus väärikates viinameistrite numbritubades annab külastajale mitte ainult kosutust vaid pakub võimalust osa saada maja väärikast ajaloost. Atmosfäär on arhailine aga tänapäevases võtmes, mitte liiga peen kuid kindlasti ahhaa-momenti tekitav ja avastamisrõõmu pakkuv. Kaminasaal, päikseloojanguterrass, väike sauna osa - huvitavaid nurgakesi, mida avastada, jätkub. Et osa saada kõikidest huvitavatest lugudest, mida see maja endas peidab, tasub viinavabrikusse pidama jääda vähemalt paariks päevaks.

Copy
Tagasi üles