Mitmel moel mõnusat närvikõdi suveks! Siit leiad 5 põnevat ideed!

Copy
Foto: Vinge vänt

Pikk ja seiklusrikas suvi on ees. Pane end sel suvel proovile ratastel, vee peal või aja adrenaliin lakke hoopis metsikus looduses! Siin on mõned ideed tegevustest, mille proovimisest võib vabalt saada sinu selle suve tippsündmus.

Vinged maastikusõidu elamused elektriratastel

Kas oled proovinud maastikusõitu elektrirattal? Tule pane end proovile Vinge Vänt elamussõitudel Viljandimaa kauneimatel maastikel või telli elektriratta elamussõit oma üritusele!

Sõit elektrirattaga on jalgrattasõit nagu ikka selle vahega, et keerulisematel kohtadel abistab elektrimootor. Näiteks mäest üles sõitmine ei ole nii hirmus pressimine nagu vaid kondimootoriga. Sõita saab ka pikemalt, sest sõit on vähem väsitav. „Elektriratastega sõitmine sobib igasuguses vormis ja eas inimestele. Selle rattaga saab kohe minna keerulisemale maastikule ja mitte muretseda seejuures oma vormi pärast,“ sõnab rattafirma eestvedaja Ranno Kivistik. Sõit algab kokkulepitud kohas ja alati teeb selle kaasa matkajuht, kes näitab teed, tutvustab ümbrust ja hoolitseb ka sõitjate turvalisuse eest.

Viljandimaa rattafirma Vinge Vänt on välja töötanud rattasõidupaketid, mille hulgas saab Viljandimaal valida endale sobiva sõidu. Näiteks sõidetakse Holstre-Polli terviseradadel, kus leidub närvikõdi mõnusate laskumiste ja tõusude näol. Ratastega võib sõita ka ümber Viljandi järve või hoopis Mulgi maratoni radadel. Alati valitakse jõukohane rada ja sõidukiirus ning sõit tehakse kõigile võimetekohane. „Ei pea olema ekstreemspordiinimene, vaid teeme alati sõidu vastavalt sõitjate võimetele ja kogemustele,“ ütleb Ranno.

Vinge Vänt elektriratta elamuse saab kutsuda ka mistahes kohta toimuvale üritusele olgu selleks siis suvepäevad, meeskonnakoolitus, motivatsiooniüritus või hoopis sünnipäev. Näiteks käis seltskond sõitmas Vormsil ja seal läbiti 2 päeva jooksul 100 kilomeetrine ring. „Juba varsti pärast starti selgus, et nende ratastega võib veelgi suuremad plaanid teoks teha,“ muigab Ranno.

Korraga saab sõitma minna kuus inimest. Kui aga sõidusoovijaid on rohkem, saab sõidud teha kuuestes gruppides ja ülejäänud rahvale leida selleks ajaks muud tegevust. Ägedad kohad ootavad avastamist vingetel elektriratastel!

Põltsamaal ootab WPark veelauaparadiis!

Pole just palju asju, mis trumpaks soojal suvepäeval üle päikese käes sillerdava vee, päevitunud jume ja selle tunde, kui libised veelaual mööda vett. Põltsamaal maalilise Kamari järve ääres asub suvine veeparadiis – Eesti suurima veelauapargiga aktiivpuhkekeskus WPark. Siin võib erinevate aktiivtegevustega veeta terve pika suvepäeva või lausa mitu.

Veelauasõit näib algajale ehk keeruline, kuid WPargi eestvedaja Joel Pärle kinnitab, et asi on tegelikult lihtsam kui välja paistab. Kogenud juhendaja näpunäidete järgi saavad kõik sõidu selgeks. Joel võrdleb veelauasporti mäespordiga – mäesuusatamise või lumelauatamisega. Nii nagu mäel alustatakse lihtsamal rajal, on algajate jaoks veel olemas veelauasõidus ringkaabli aeglasemad ajad (siis veab tross sõitjaid edasi rahulikuma tempoga). Lisaks on alalhoidlikumate jaoks olemas ka õpperada, kus saab instruktoriga üks-ühele koolituse võtta.

Veelauakeskuses on olemas kogu vajalik veelauavarustus ja loomulikult ka kalipsod jahedama ilmaga sõitmiseks. Keskusest saab rentida SUP-lauda, vesiratast või kanuud. Üheks tõmbenumbriks nii suurtele kui väikestele on järvel asuv kummilinn, kus saab näiteks aja peale võidujooksu harrastada. See atraktsioon on eriti armastatud ettevõtete suvepäevadel ja muudel taolistel üritustel.

WParki atraktsioonid ulatuvad ka kaldale. Ronijaid ootab siin madalseiklusrada ja suve teises pooles aga valmib seikluspark, mis viib vaprad ja julged ronijad paariteist meetri kaugusele õhku.

Aktiivselt toimetades läheb kindlasti kõht tühjaks. Kehakinnitust saab samast rannakohvikust. WPargis toimub suvel mitmeid üritusi ja kontserte ning nendega tasub end kursis hoida ettevõtte FB lehekülje kaudu.

Kui ühest päevast WPargis jääb ikkagi väheks, siis järve ääres ootavad glampingutelgid, kus magad valgete linade vahel päris voodis keset loodust. Neljas glampingutelgis on mugavalt ruumi ööbimiseks kuni 16le inimesele.

Mõnus purjetamissõltuvus levib Sailingu kaudu

Kui sind tõmbab meri ja purjetamisega seonduv, siis uks mere võlumaailma avaneb sailing.ee kaudu. Ainult ettevaatust – purjetamise näol on tegemist heas mõttes nakkusega!

Mis oleks, kui peaks selle aasta suvepäevad hoopis merel? See on täiesti võimalik peolaeval Mojito, mille kodu on Tallinna Vanasadamas ning mis võtab peale kuni 100 peolist. Laeval saab korraldada firmaüritusi, pulmi, sünnipäevasid, kutsuda siia esinejaid ja tellida sõidule kaasa peened suupisted.

Väiksematele seltskondadele pakub Sailing jahirenti. Tüdrukuteõhtu, sünnipäev või ka pisem firmapidu merel on kindlasti erilisem kui tavapärane tähistamine. Hästi populaarne on näiteks 3-tunnine päikeseloojangusõit Tallinna lahel, kuid vabalt võib jahi rentida kasvõi mitmeks päevaks ja minna avastama Soome saarestikku. Leia oma seltskonnale sobiv jaht siit.

Suvel toimub Naissaarel mitmeid kultuuriüritusi ning Sailingu alused viivad külastajad kohale. Ühenda merereis ja Naissaarel toimuv Kimmo Pohjoneni kontsert või teatrietendus Bäng ning muuda kultuurielamus eriliseks juba teele asudes. Piletid kontserdile või etendusele saab osta Sailingu e-poest.

See ei ole veel kõik. Sailing.ee tiimi missiooniks on purjetamissõltuvuse levitamine ja eriti jõudsalt levib see Sailingu purjetamiskoolis. Tegemist on praktilise õppega, mille käigus saab purjetamise päriselt selgeks. Õpe kestab neli päeva ning toimub väikestes (max 4 inimest) gruppides. Tule koge seiklusi ja õpi midagi tõeliselt ägedat!

Ajame adreka lakke paintballi-lahingus!

Paintball ehk värvikuulimäng on sportmäng, mille eesmärgiks on vastasvõistkonna mängijate markeerimine värvikuulidega. Adrenaliinirohkeid lahinguid peetakse välitingimustes ning sisuliselt saab mängida igal pool.

Shotgun.ee eestvedaja Risto Tõns ütleb, et paintball sobib igas vanuses inimestele, kes tahavad värskes õhus tegutseda ja koos sõpradega aega veeta. Haiget või mustaks saamist pole vaja karta, sest mängimiseks tõmmatakse selga spetsiaalne kaitsevorm.

Tegemist ei ole ainult mehise meelelahutusega, vaid värvikuulidega sõjapidamisega saab väga hästi hakkama ka õrnem sugu. „Naisterahvastelt on alati tulnud hea tagasiside ja nad on olnud meeldivalt üllatunud, kui haarav mäng on paintball,“ ütleb Risto.

Shotguni peamine mängumaa asub Tallinnas, kuid ettevõte on paindlik ja korraldab paintballilahingu just sulle sobivad paigas üle Eesti. Lahing sobib hästi meeskonnakoolituseks või motivatsiooniürituseks, samuti meelelahutuseks sünnipäevale, poissmeestepeole, firmapeole.

Paintballilahingu võiks korraga osaleda vähemalt 8 inimest ja maksimaalselt sobib korraga mängima ca 40 inimest. Kui seltskond on sellest arvust suurem, tuleb lihtsalt teha rohkem võistkondi. Üks mäng kestab sõltuvalt kuulide arvust ca 1,5 tundi. Lahingumängu saab lisada ka heliefekte ja tossugranaate.

Mingit erilist vormi või sportlikku ettevalmistust paintball ei nõua. Mänguriietuseks sobib tavaline sportlik rõivastus. Alati eelneb mängule korralik instrueerimine mängujuhtide poolt ning loomulikult jälgitakse mängu käigus turvanõudeid.

Tule veeda meeldejääv päev paintballilahingus!

Militaarne meelelahutus piirilinnas Valgas

Valga Sõjamuuseum pakub põnevust, vahvat elamust ja eneseületust kõigile. Siin saab sõita sõjamasinatega ja oma meeskonna päris kaevikutes lasermängus proovile panna!

Muuseumi kõige suurem tõmbenumber ongi sõidud sõjamasinatega – kas soomukiga BTR-80, Vene päritolu veoautoga Krazia või USA sõjaväeautol Kaiser. Soomukisõitu saab proovida teemapargi territooriumil, aga veoautodega sõidetakse Valga külje all Jaanikese motokrossiraja äkilisi kurve mööda.

Suuremate seltskondadega (nt firmaüritustena) saab Valgas ette võtta laserrelvalahingu. Siin ei ole eesmärgiks mitte üksteise alistamine, vaid nn tornide vallutamine.

Põnevaks ja eriliseks teevad lahingud kohad, kus neid peetakse. Nimelt on lausa kolm varianti: linnalahing kinnisel territooriumil Valgas, kaevikutes ja punkrites müdistamine Sooru kõrgendikel Väikese Emajõe ääres või endisesse lauta ehitatud harjutusalal.

Kui mängusõja pidamine väga ära väsitab, saab proovida sõduri moodi magamist samas teemapargi kasarmuhoones. Majutus on lihtne – naridel, kuid see-eest autentne. Sellist kogemust juba kuskil euroremonditud turismitalus ei saa!

Valga sõjamuuseumis saab näha põnevaid eksponaate kõigilt Eesti jõustruktuuridelt. Tegemist on ühe omanäolisema muuseumiga kogu Baltikumis. Siin on välja pandud Eesti suurim relvakogu.

Augustis toimub siinsamas Valgas sõjamuuseumi eestvedamisel juba 14ndat korda militaarajaloo festival Milfest. Peetakse näidislahinguid, ajalookonverents metsavendlusest ja traditsiooniline vanavaralaat, mis alati toob kokku palju vanavarahuvilisi.

Copy
Tagasi üles