Helsingin Sanomat valmistub üleminekuks tabloidiformaadile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik Soomes ilmuvaid ajalehti.
Valik Soomes ilmuvaid ajalehti. Foto: SCANPIX

Soome ajaleht Helsingin Sanomat valmistub ajalooliseks muutuseks ehk üleminekut tabloidiformaadile, lõplik otsus peaks langetatama suvel.

Kui Sanoma meediakontserni juhatus muutuse heaks kiidab, siis praegusest poole väiksemana hakkab ajaleht ilmuma 2013. aasta algusest.

Vastutava peatoimetaja Mikael Pentikäineni sõnul on lugejad juba ammu oodanud väljaande formaadi muutumist. Leht hakkab ka tabloidiformaadis ilmuma mitmes eri osas nagu praegugi ja muutub ühtlasi paksemaks.

«Väljaannet Helsingit Sanomat on viimastel aastatel arendatud mitmekülgselt ja seda nii trükiversioonis kui digitaalsel kujul. Meie eesmärgiks on panna Hesari artiklid kõikjale, kus lugejad neid näha tahavad,» rääkis Pentikäinen Helsingin Sanomat Online'ile.

Formaadi muutmisele on eelnenud pikk uurimistöö. Esimene katseliselt trükitud tabloidi mõõtmetes Helsingin Sanomat ilmus juba 2004. aastal.

Eelmisel sügisel lugejate seas läbi viidud küsitlus näitas, et aeg on uuenduse teostamiseks küps.
Lõpliku otsuse formaadimuutuse kohta langetab kontserni Sanomat juhatus selle aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles