EKREIKE liidrid ühistest läbirääkimistest: «See on vale!» (10)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eelmine valitsuskoalitsioon tutvustas 24. septembril 2019. aastaö 2020. aasta riigieelarvet.
Eelmine valitsuskoalitsioon tutvustas 24. septembril 2019. aastaö 2020. aasta riigieelarvet. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna esimees Jüri Ratas, Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme kinnitasid kolmapäeval kui ühest suust, et läbirääkimisi ühise valitsuse loomiseks nad ei pea. 

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles Kuku raadiole kolmapäeva hommikul, et kuigi Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsioon on matemaatiliselt võimalik, siis praegu neid läbirääkimisi ei peeta. «Meie praegune suund on 9. juuni, kui on peretoetuse eelnõu kolmas lugemine,» toonitas Ratas.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder oli Ratasest jõulisem: «Ma pean kordama lõputult, et ei ole mingisuguseid läbirääkimisi EKRE, Keskerakonna ja Isamaa vahel. Ei ole ka olnud!» 

Seedri hinnangul on tegu lihtlabase linnalegendiga. «See on sotsiaaldemokraatide ja Lauri Läänemetsa väljalastud legend, otsitud põhjus, kuidas siis oma potentsiaalsetele valijatele ära selgitada, miks nad sotsidele nii olulisest eelnõust nagu peretoetus, loobusid,» selgitas Seeder.  

«See on lihtsalt vale, see on lihtsalt suur vale, mida sotsiaaldemokraadid rakendavad. Aga kuidagi on vaja väga jõuliselt anda signaali oma valijatele - ei ole tähtis, kas see on vale või mitte,» rõhutas Seeder. Ta lisas, et sotside valijad ei taha näha EKREt võimul. «Sellega nüüd hirmutatakse, hoolimata, et see on vale ja see ei vasta absoluutselt tõele,» lausus Seeder. 

EKRE esimees Martin Helme ütles Delfile, et EKREIKE valitsuse taassünd on tema hinnangul sotside pettemanööver: «Läbirääkimised käivad ikka sotside, Reformierakonna ja Isamaa vahel.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles