Valga stuudio pääses edasi nelja etteastega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard "Sügis algas kirju lehesajuga"
Richard "Sügis algas kirju lehesajuga" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koolitantsu festival jätkub piirkondlike voorudega. Valgamaa maakondlikult tantsupäevalt on valitud piirkondlikku vooru Tartusse neli tantsu. Kõiki neid esitavad stuudio Joy tantsutrupid: Richardi 1.–3. klassi lastetants «Sügis algas kirju lehesajuga» ning 4.–6. klassi vabatants «Intelligentsus» (mõlema tantsu autor Elina Lutce); B-Boys Squadi 7.–9. klassi tänavatants «B-Boys» ja Klaimi 10.–12. klassi tänavatants «Park» (mõlema autor Ugis Racenis).

Tartu piirkondlik voor on 18. märtsil Vanemuise teatri suures majas. Selles osalevad Tartu-, Põlva-, Võru- ja Valgamaa tantsud.

Kui stuudio Joy juht Marina Jerjomina sai teada konkursi tulemused, oli ta rõõmus, et neil on võimalus maakonda esindada. «Meil on eksperimentaalne hooaeg, kuna lastega töötavad uued pedagoogid. Gruppides on ka palju uusi lapsi. Selline tulemus õigustab nende tööd,» rääkis Jerjomina.

Samas peab stuudio juht väga tähtsaks, et nende lapsed näeksid Tartus teiste tantsu ja saaksid stiimuli veel paremini tantsida.

«Pärast õnnestunud talvekontserti tekkis mõnel lapsel juba enesega rahulolu. Neile andis selgitada, et Eestis on palju tugevaid tantsutruppe. Et neile mitte alla jääda, peab kõvasti tööd tegema,» rääkis Jerjomina sellest, kuidas nende stuudios eesmärke seatakse.

Juba maakondlikul tantsupäeval ütlesid žürii liikmed, et on vaja harjutada, harjutada ja harjutada. Seda peavad nüüd ka joylased edasi tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles