VIDEO ⟩ Siret Kotka: reeglite kokkuleppimisel oli õhkkond pingeline

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Videointervjuu Sotsiaalkomisjoni esimehe Siret Kotkaga
Videointervjuu Sotsiaalkomisjoni esimehe Siret Kotkaga Foto: Pilt videost

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka (KE) nentis, et komisjoni istungi alguses oli õhkkond pingelisem, pärastpoole olid kõik juba sõbralikumad.


«Toimub sotsiaalkomisjonis istung ja öelda, et riigikogu liige – et tal on muud asjad tähtsamad, seda on valus kuulda,» ohkas Siret Kotka. Ta lisas, et kõigile neile, kes ei saanud tulla kella 14 kohale, pakuti välja kella 16. «Kahjuks seda kasutasid vaid kolm Reformierakonna liiget,» nentis Kotka.

«Komisjoni alguses, kui me leppisime reegleid kokku, kuidas me võiksime seda juhtida, siis oli õhkkond pingelisem. Lõpus oldi juba sõbralikumad,» lisas ta.

«Mina tean seda, et riigikogu liikmetel, vähemalt kolmel parteil, on suur tahe menetleda seda ka ööistungitel. Nad saavad aru, et see on juntimine, aga vajalik,» jätkas Kotka.

Ta tõdes, et riigikogu suurde saali saadetakse ligi 1200 muudatusettepanekut ning seda on palju. Kui palju riigikogul ajaliselt nende menetlemisele kulub, on raske öelda. «See sõltub sellest, kas võetakse 10-minutilisi vaheaegu, võetakse vähem või üldse ei võeta vaheaegu. Eks pigem on pall Reformierakonna käes, et kuidas ta kavatseb menetleda,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles