GRAAFIK ⟩ Eesti metsatagavara jäi viie aastaga 26 miljonit tihumeetrit vähemaks (5)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Keskkonnaminister Erki Savisaar tõstis just riigimetsa raiemahtu, kuigi viimasel viiel aastal on Eesti metsatagavara pidevalt kahanenud.
Keskkonnaminister Erki Savisaar tõstis just riigimetsa raiemahtu, kuigi viimasel viiel aastal on Eesti metsatagavara pidevalt kahanenud. Foto: Marianne Loorents

Keskkonnaagentuuri eile avaldatud statistilise metsainventeerimise (SMI) värskete andmete kohaselt on Eesti metsatagavara kahe aastaga kukkunud 18 miljoni, viie aastaga koguni 26 miljoni tihumeetri võrra – vaatamata hookuspookustele juurdekasvunäitajatega jääb metsa järjest vähemaks.

«Metsatagavara on kerges langustrendis,» möönis keskkonnaagentuuri metsaosakonna juhtivspetsialist Madis Raudsaar värskeid SMI andmeid tutvustades. Eesti metsa on aastaga vähemaks jäänud kaheksa miljoni tihumeetri jagu.

«Põhjuseid on mitu,» seletas Raudsaar. «Peame rääkima metsa juurdekasvu vähenemisest: on suurenenud väga noore ja küpse metsa osakaal, kus juurdekasv on suhteliselt väike. Viie aasta keskmisena on suurenenud raiemaht. Arvestatavat mõju omab raadamine.»

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles