VANA KULD ⟩ Venemaa luure­teenistuste uus eesmärk: salakaubandus (1)

Erkki Koort
, julgeolekuekspert
Copy
Tank T-62 oli Nõukogude Liidu peamine lahingutank aastatel 1961–1975. Nüüd on see jõudnud Ukrainas rindele. Pildil on muuseumieksponaat.
Tank T-62 oli Nõukogude Liidu peamine lahingutank aastatel 1961–1975. Nüüd on see jõudnud Ukrainas rindele. Pildil on muuseumieksponaat. Foto: Venemaa Isamaasõja Muuseum/Wikipedia

Venemaa alustatud sõda Ukrainas on surunud Venemaa armee ja kaitsetööstuse olukorda, kus on väga keeruline asendada purustatud tehnikat, rääkimata uue tootmisest. Pole komponente ega teadmisi. Ukrainas hävitatud sõjatehnika on täis Saksa, Prantsuse ja USA päritolu elektroonikat. Seda pole enam võimalik asendada, tuleb varastada, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

McDonaldsi lahkumisel Venemaalt märtsi alguses, teatas endine president ja endine peaminister Dmitri Medvedev, et kuklit ja kotletti oskavad venelased ise ka teha. See geniaalselt sõnastatud lause võtab kokku Venemaa tänase tehnoloogilise positsiooni maailmas.

Juba praegu on Venemaa armee jõudmas murdepunkti – kadumas on mitte üksi võime rünnata, vaid kannatab suutlikkus riiki kaitsta. Ühe põhjusena nimetavad sõjanduseksperdid sõja alguses kantud kaotusi, kui Venemaa oma õhudessantdiviisid ja muud eriväelased Ukrainal maha tappa lasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles