Martin Helme: mis nüüd edasi saab? See on küsimus Keskerakonnale (8)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
EKRE esimees Martin Helme.
EKRE esimees Martin Helme. Foto: Remo Tõnismäe

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme ütles Postimehele, et praeguses olukorras, kus peaminister Kaja Kallas tegi president Alar Karisele ettepaneku vabastada ametist Keskerakonna ministrid, sõltub kõik edasine Keskerakonnast. 

Olete vist kuulnud, et paar minutit tagasi peaminister Kaja Kallas vabastas ametist kõik Keskerakonna ministrid? 

Ei ole kuulnud, pool tundi tagasi oli meedias veel rahulik. 

Ega teil ei ole juba läbirääkimisi Keskerakonna, EKRE ja Isamaa vahel? 

See ei ole lihtne küsimus, millele vastata. Valitsus mitte lihtsalt ei lakanud töötamast (paus), vaid saadeti laiali. See oli ka üks põhjus, miks me ei umbusaldanud Liina Kersnat (RE) eelmine nädal. Olime valmis ootama, et saada ka Keskerakonna hääled. Mis nüüd edasi saab? See on ikkagi küsimus Keskerakonnale. 

Te ei ole ühtegi telefonikõnet saanud? 

Ei, mitte selles valguses. Me rääkisime menetluse asjus peretoetuse puhul, aga valitsuse moodustamise plaanidest ei ole me rääkinud. 

Kas Keskerakond mängis ennast ise nurka? 

Ma näen, et mõlemad koalitsioonierakonnad tahtsid, et valitsus läheks laiali, kuid kumbki ei taha see, kes seda teeb. Nüüd Kaja Kallas tegi selle ära. Aga Kallas ei taha ise tagasi astuda, vaid tahab, et teda tagandatakse. See samm pidi selle esile kutsuma. Aga kes järgmist valitsust teevad, seda ei tea keegi.

Te olete öelnud, et Reformierakond räägib läbi sotside ja Isamaaga? 

Mhhh... Selles mõttes, niipalju kui ma tean, siis väga intensiivselt Reformierakond on üritanud Isamaa ja sotsidega valitsust kokku panna. Seni see neil õnnestunud ei ole. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles