Lukas: Ansip valib ise endale mantlipärijat

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Sille Annuk / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees ja riigikogulane Tõnis Lukas usub, et peaminister Andrus Ansip soovib omale võimaliku mantlipärija tekkimist mõjutada nii palju kui võimalik, Lukas pakkus võimalike nimedena välja Keit Pentust või Taavi Rõivast.

«Minu hinnangul otsib ta tulevast erakonna esimeest valitsusest,» ütles Lukas ERRi uudisteportaalile, ent täpsustas, et seda vaid juhul, kui Reformierakonnal on eeldusi järgmisel korral üldse valitsusse minna. «Ma arvan, et sel juhul on see Keit Pentus.»

Kui Reformierakonnal selleks ajaks valitsusse minna lootust ei ole, siis ei pea see inimene Lukase sõnul olema Ansipi juhitud valitsuse liige, vaid võib olla Reformierakonna üldisemalt liidergrupist ning sel juhul pakkus Lukas ka Taavi Rõivast.

Selles, et Ansip omale ise mantlipärijat leida püüab, on Lukas aga kindel: «Kindlasti on Ansip erakonnas kaunis mõjukas ja kindlasti on ta huvitatud, et Reformierakonna temalaadse poliitika kuvand püsiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles