Isamaa ikkagi peab paralleelkõnelusi (16)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder. Foto: Madis Veltman

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder räägib vastukäivat juttu: kui Positmehele ütles ta, et paralleelkõnelusi ei peeta, siis nüüd kinnitas ta ERRile, et täna ootavad need ees. 

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder räägib tänases Positmehe intervjuus, et Isamaa ei ole kunagi paralleelselt mitut läbirääkimist pidanud. «Minu esimeheks oleku ajal ei ole me kunagi seljataga läbirääkimisi pidanud ja ei hakka ka pidama. Võib-olla see on üks põhjus, miks minuga on keeruline läbi rääkida, sest jääb mulje, et ma olen jäärapäine. Ma tegelikult ei ole jäärapäine, olen lihtsalt nõudlik ja sihikindel oma taotlustes,» selgitas ta. 

«Ma ei tagane väga kergelt kokkulepetest ega vea inimesi alt. Aga kui kokkulepe on saavutatud, siis ma hoian sellest kinni ja mind saab usaldada. Ma ei räägi siinkohal varasematest Isamaa esimeestest, nagu [Margus] Tsahkna, kes pidas [Jevgeni] Ossinovskiga suitsunurgas imelikke läbirääkimisi,» lausus Seeder. 

Täna hommikul ERRiga rääkides ütles Seeder aga nii: «Ma ei usu, et täna tuleb lõplik seisukoht, et jah, nendega me alustame koalitsioonikõnelusi. Ma arvan, et täna (esmaspäeval kell 16 – toim) kogunev Isamaa erakonna eestseisus ja fraktsioon langetab otsuse kohtuda mõlema kolmikuga.» 

See siis tähendab, et erakond Isamaa sooviks pidada konsultatsioone ühelt poolt Reformierakonna ja SDEga, teisalt aga Keskerakonna ja EKREga.  

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles