Prantsuse laev alustas juhitamatu ristluslaeva pukseerimist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse kalalaev Trevignon, mis pukseerib ristluslaev Costa Allegrat, peaks sadamasse jõudma homme.

Seišellide ametivõimud teatasid, et esmalt pukseeritakse laev tillukesele Desroches’i saarele, mille pindala on vaid 3,24 ruutkilomeetrit, vahendas Reuters.

Laeva emafirma Costa Cruises pressiesindaja Davide Barbano avaldas lootust, et Costa Allegra jõuab Desroches’i saare juurde homme hommikuks. Reisijatele pakuti täna külma hommikueinet ja neil paluti oma asjad peatse kaldale mineku tõttu kokku pakkida, lisas ta.

Desroches'ilt edasi viiakse reisijad lennukitega Seišellide suurimale saarele Mahéle, kus asub ka rahvusvaheline lennuväli.

Laev sattus hätta eile, kui masinaruumis puhkenud tulekahju tõttu seiskusid mootorid ja Costa Allegra jäi peaaegu täies osas elektrita.

Reisijate toimetamine Mahéle võtab aega mitu päeva, sest Desroches’i lennuväli saab teenindada vaid väikseid lennukeid.

«Nad tuleb ära viia mitme lennukiga, kuna meie maandumisrajale saavad maanduda vaid maksimaalselt 25 reisijat peale võtvad lennukid,» selgitas saarel turismiäri ajav Mark Leslie.
Laeva pardal on 636 turisti ja 413 meeskonnaliiget. Kokku on laeval 25 rahvuse esindajaid.

Suurima grupi moodustavad prantslased (127) ja itaallased (126). Järgnevad sakslased (38), britid (31) ja kanadalased (13).

Costa Allegra kuulub firmale Costa Cruises, mis on ka jaanuaris Itaalia juures karile sõitnud ja küljeli vajunud Costa Concordia omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles