VIDEO Riina Solman: läbirääkimisi on juba mitu päeva peetud (2)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Riina Solman
Riina Solman Foto: Kuvatõmmis

Isamaa aseesimees Riina Solman tõdes, et Keskerakond on Tallinna linnas näidanud, et häälte nimel hoidutakse eestikeelsele haridusele üle minemisest. Samas on nüüd koalitsioonikõnelustel Isamaa jaoks eestikeelse hariduse teema tähtis.

Erakond Isamaa eestseisus ja riigikogu fraktsioon otsustasid esmaspäeval, et enne koalitsioonikõneluste alustamise otsust kuulatatakse ära kõigi parlamendierakondade seisukohad ja otsus langetatakse laupäeval.



Erakonna aseesimees Riina Solman sõnas, et Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder on pidanud haiglavoodist läbirääkimisi kõik need päevad ning arutletud on ka oma erakonnas sees. «Läbirääkimisi on juba mitu päeva peetud. Neid nimetame konsultatsioonideks,» ütles ta.

Küsimusele, kas Isamaal on nüüd teiste parlamendierakondadega kõneledes punaseid jooni vastas Solman, et endise rahvastikuministrina seisab tema peretoetuste eelnõu eest. Samuti on tähtis alushariduse eestikeelseks viimine. «Tuletan meelde – millegipärast sotsid selle poolt ei hääletanud, vaid jätsid hääletamata. Küsime, miks?»

Hiljaaegu hääletas Keskerakond riigikogus alushariduse eestikeelseks muutmise vastu. Küsimusele, mida Isamaa teeb, kui Keskerakond pole jätkuvalt nõus eestikeelsele haridusele üleminekut toetama, vastas Solman: «Selle kohta ütleme, et elame-näeme.»

Tallinna linnas on Keskerakond Solmani sõnul juba pikka aega näidanud oma suhtumist, hoides venekeelset elanikkonda venekeelses keeleruumis. Seda tehakse Solmani sõnul häälte nimel.

«Oleme Tallinna volikogus samamoodi Isamaaga teinud korduvaid eelnõusid, et läheme üle. Esitanud ettepanekud ja kavad, aga see kõik hääletatakse maha Keskerakonna häältega,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles